Η Συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL

Υλικά

Για το σιρόπι
600 μλ νερό
600 γρ ζάχαρη

Για το κέικ
6 αυγά
200 μλ κρέμα γάλακτος λάιτ
100 γρ ζάχαρη
250 γρ αγελαδινό βούτυρο
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ μπέικεν πάουντερ
1 κτσ υγρή βανίλια
140 γρ τρούφα μαύρης σοκολάτας
1/2 κτγ αλάτι

Για το γλάσο
100 μλ γάλα
200 γρ κουβερτούρα
Φόρμα 35×25

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΙΡΟΠΙ: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 600 ml νερό και 600 γραμμάρια ζάχαρη και βράζουμε για 4 περίπου λεπτά.

ΚΕΙΚ: Σπάμε 6 αυγά και ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο διαφορετικά μπολ. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τους 6 κρόκους αυγών έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 200 ml περίπου κρέμα γάλακτος λάιτ. Σταματάμε το χτύπημα όταν έχει γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και προσθέτουμε 1 κτσ υγρή βανίλια και ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

Έπειτα, παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια από τα αυγά και 1/2 κτγ αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ για να γίνει η μαρέγκα μας. Αφού τελειώσουμε με το χτύπημα, με την βοήθεια μιας σπάτουλας, ρίχνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε και 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ κοσκινίζοντας το και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την σπάτουλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 20 γραμμάρια μπέικεν πάουντερ και  140 γραμμάρια τρούφας μαύρης σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 35×25 και ρίχνουμε την κρέμα. Με την βοήθεια μίας σπάτουλας απλώνουμε την κρέμα να πάει παντού, ομοιόμορφα. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί περιχύνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι να πάει παντού.

Γλάσσο: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 200 γραμμάρια περίπου κουβερτούρα και 100 ml ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά με την σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κέικ και απλώνουμε να πάει παντού με την σπάτουλα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα και είναι έτοιμο για κατανάλωση!

 Συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL

Προηγούμενο άρθροΦλογέρες με ταχίνι και καρύδια
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας…