Υλικά

αυγά – 4 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα.
λάδι – 1/3 κουπας.
φυσική σοκολάτα – 100 g λιωμένη
αλεύρι – 3 κούπες.
μπέικιν πάουντερ – 1 τεμ.

Γλασσο
φρέσκο ​​γάλα – 1 κουπα
ζάχαρη – 1/3 κουπα
κακάο – 3 κουταλιές της σούπας.
κορν φλαουρ – 2 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Η μεζούρα έχει όγκο 250 ml

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι και τη λιωμένη σοκολάτα. Το αλεύρι κοσκινίζεται με το μπέικιν πάουντερ και προστίθεται στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Το λαχταριστό κέικ σοκολάτας ψήνεται στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το γλάσο κακάο παρασκευάζεται ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο σε μια κατσαρόλα.


Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κορν φλαουρ αραιωμένο σε λίγο νερό. Βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι
να πήξει ελαφρώς.
Ρίξτε το γλάσο πάνω από το μαλακό κέικ σοκολάτας και μοιράστε ομοιόμορφα και διακοσμούμε με καρύδα τριμμένη

  • Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ στο γλάσο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια στο κέικ για επιπλέον άρωμα.
  • Αν θέλετε να κάνετε το κέικ πιο ζουμερό, μπορείτε να το σιροπιάσετε ελαφρά με λίγο γάλα ή χυμό φρούτων πριν βάλετε το γλάσο.