Λαδοραβανί!

Υλικά

4 ποτήρια νερο
σχεδον 2 λάδι
1 κιλο ζαχαρη
3 βανίλιες
Ξυσμα και χυμό σπο 1 λεμόνι
1 κιλό σιμιγδ.(μισο ψιλό- μισό χοντρό)

Εκτέλεση

Ριχνουμε εκτος απο το σιμιγδάλι όλα τα υλικα σε μια μεγαλη κατσαρόλα να πάρουν βράση…και μετα ρίχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδάλι.
Ανακατευουμε συνεχεια με μια ξυλινη κουταλα μεχρι η ζυμη να ξεκολα απο τα τοιχωματα..
Λαδώνουμε ενα ταψι 36 νο..ριχνουμε τη ζύμη χαραζουμε μπακλαβαδωτα …βαζουμε αμυγδαλακι σε καθε κοματι άν θελουμε κσι ψηνουμε περιπου 1 ωρα..
Οταν κρυωσει ριχνουμε κανελοζάχαρη…
200-220 βαθμούς στην κάτω σχάρα του φούρνου… Θέλει καλό ψησιμο περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά…

ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Μπούτι στη γαστρα…. με τις ώρες!
Επόμενο άρθροΜυζηθρόπιτα