ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 φλιτζάνια ψωμί τριμμένο 
1 φλιτζάνι γάλα
1 κιλό άπαχο μοσχαρισιο κιμά
1 κιλό γαλοπούλα κιμά (μπορεί να είναι όλο μοσχαρίσιο ή όλο γαλοπούλα ή κοτόπουλο)
2 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια ξηρής ρίγανης
1/2 κουταλιές αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 βάζο σάλτσα ντομάτα μαρινάρα 
1 πακέτα σπαγγέτι
φρέσκια ​​τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
φρέσκα φύλλα βασιλικού, προαιρετικά

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε ένα ταψί στρωμμένο με χαρτί λαδόκολας και αφήστε το στην άκρη.
Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσει και μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σε al dente. Στραγγίζετε και ρίχνετε ελαφρά με ελαιόλαδο για να κρατήσετε τα μακαρόνια να μην κολλήσουν μαζί.
Τοποθετήστε το ψωμί και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε να συνδυάσετε και να απορροφηθεί το γάλα. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κιμά, και τη γαλοπούλα κιμά, τα αυγά, το σκόρδο, το μαϊντανό, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι στο μείγμα του ψωμιού. Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή καθαρά χέρια για να τα αναμίξετε καλά, μέχρι να συνδυαστούν.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, διαμορφώστε τους κεφτέδες και τοποθετήστε στο ταψί (θα πρέπει να έχετε περίπου 35 κεφτεδάκια). Ψήστε 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε σάλτσα μαρινάρα σε μια μεγάλη κατσαρόλα (χρησιμοποίησα εκείνη που έχω μαγειρέψει τα μακαρόνια) και θερμαίνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε απαλά τα  μαγειρεμένα κεφτεδάκια στην σάλτσα και σιγοβράζουμε 10 λεπτά.


Σερβίρετε κεφτεδάκια και την σάλτσα πάνω από σπαγγέτι. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.

Καλή Όρεξη

bakedambrosia.com

Προηγούμενο άρθροΤρεις τροφές που σας κόβουν την όρεξη για φαγητό
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με Ξινομυζήθρα και Μπεσαμέλ