Τους κοτόπουλο κολοκυθοκεφτέδες τους έφτιαξα πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι και έκτοτε έχουν γίνει το αγαπημένο μου πιάτο όταν θέλω κάτι ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα χορταστικό. Επιπλέον, το κολοκυθάκι προσφέρει απίστευτη ζουμερότητα στους κεφτέδες, ενώ παράλληλα δεν γίνεται καθόλου αντιληπτό στη γεύση. Επομένως, αποτελούν την ιδανική λύση για όσους θέλουν να εντάξουν περισσότερα λαχανικά στη διατροφή τους χωρίς να το καταλάβουν!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κεφτέδες Κοτόπουλου με Κολοκυθάκι

Κεφτέδες Κοτόπουλου με Κολοκυθάκι

Φτιάξτε αφράτους και ζουμερούς κεφτέδες κοτόπουλου με κολοκυθάκι, την ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό γεύμα. Αυτή η πανεύκολη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κολοκυθάκι (350-400 γρ.)Τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι/βρώμη/μπαγιάτικο ψωμί/αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή όσο θέλετε)
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Μαύρο πιπέρι (μια πρέζα)

Instructions

Αρχικά, ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τηγανίζω σε λίγο φυτικό έλαιο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, τρίβω το καρότο στον τρίφτη και το προσθέτω στο κρεμμύδι, συνεχίζοντας το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί καλά χωρίς να καεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνω τον κιμά κοτόπουλου με το τριμμένο κολοκυθάκι. Προσθέτω το τηγανισμένο κρεμμύδι με το καρότο, το αυγό, το αλάτι, τον σιμιγδάλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν τέλεια.

Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε ο σιμιγδάλι να φουσκώσει και να δέσει το μείγμα. Ζεσταίνω καλά ένα τηγάνι με αρκετό φυτικό έλαιο.

Παίρνω το μείγμα με μια κουτάλα και το στρογγυλοποιώ ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, κάτι που είναι πολύ βολικό και γρήγορο. Τηγανίζω τους κοτόπουλο κολοκυθοκεφτέδες από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο ροδαλό χρώμα, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τέλος, τοποθετώ τους έτοιμους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips

  • Μην παραβλέψετε το στάδιο της αναμονής στο ψυγείο, καθώς βοηθάει τους κεφτέδες να κρατήσουν τη φόρμα τους
  • Εάν το μείγμα σας φαίνεται πολύ υγρό, προσθέστε λίγο ακόμη σιμιγδάλι ή αλεύρι
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον σιμιγδάλι με βρώμη ή τριμμένο φρυγανισμένο ψωμί
  • Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά