Τηγανητές χρυσαφένιες πατατόπιτες 

Υλικά

Ζύμη:
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
0,5 φλιτζάνια νερό
0,5 φλιτζάνια βραστό νερό
1 κουτ μια κουταλιά αλάτι.
1 κ.γ ζάχαρη
3 κ.σ ηλιέλαιο
8 g ξηρή ενεργή μαγιά.

Γέμιση:
500 g πατάτες.
1 κ.γ αλατι
1 πρέζα αλεσμένο πιπέρι
2 κ.σ βούτυρο
άνηθο (φρέσκο ​​ή αποξηραμένο).

για τηγάνισμα:
0,5 φλιτζάνια ηλιέλαιο.

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση πατάτας. Για να το κάνετε αυτό, ξεφλουδίστε τις πατάτες, πλύνετε και κόψτε τις σε κύβους.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν, προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας αλάτι στο νερό.
Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να βράσουν πλήρως, στη συνέχεια στραγγίστε το νερό (αλλά όχι όλο, αφήστε λίγο), προσθέστε το βούτυρο, μια πρέζα πιπέρι και ετοιμάστε τον πουρέ.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο στον πουρέ και ανακατέψτε τα πάντα καλά.

Ζύμη
θα ετοιμάσουμε μια γρήγορη ζύμη για τηγανητές πίτες. Η συνταγή είναι ασυνήθιστη, αλλά πολύ απλή και αποτελεσματική. Η ζύμη βγαίνει πάντα καταπληκτική.
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε μισό ποτήρι νερό. Αφήστε τη μαγιά να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι και ηλιέλαιο στο υγρό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Ταυτόχρονα, βράζουμε στο βραστήρα, χρειαζόμαστε μισό φλιτζάνι βραστό νερό. Προσθέτουμε βραστό νερό και τέλος ζυμώνουμε τη ζύμη.

Μέρος της μαγιάς θα σβησει, αλλά το υπόλοιπο θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε το επιθυμητό πορώδες της ζύμης και στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Η ζύμη είναι έτοιμη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και φτιάχνουμε αμέσως τις πίτες. Τσιμπάμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος της γροθιάς ενός παιδιού και ισιώνουμε σε μια πιτα.
Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τον τρόπο της δίπλωσης. Ισοπεδώνουμε με τα χέρια μας και την βάζουμε σε βραστό λάδι. Τηγανίζουμε τις πίτες για περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.

Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, οι πίτες θα μεγαλώσουν σε μέγεθος και η ζύμη θα γίνει αφράτη και αέρινη με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσαλίδες.
Σερβίρουμε τις τηγανητές πατατόπιτες μας στο τραπέζι

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚρύο σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως
Επόμενο άρθροΠίτες με κολοκύθα…η γέμιση αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.