Οι Κεφτέδες Λαχανικών είναι μία εξαιρετική εναλλακτική για να ενσωματώσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας, με έναν απολαυστικό και δημιουργικό τρόπο. Είναι ζουμεροί, γεμάτοι γεύση και ιδανικοί είτε ως κυρίως πιάτο, είτε ως συνοδευτικό, είτε ακόμα και ως ορεκτικό. Θα σας δείξω πώς να τους φτιάξετε και με τους δύο τρόπους, στο φούρνο και στο τηγάνι!

Υλικά για 15-16 κεφτεδάκια:

1 μεγάλο καρότο (100 γρ.)
1 μικρό κολοκυθάκι (220 γρ.)
1 σελινόριζα (80 γρ.)
1 μεγάλη πατάτα (170 γρ.)
1 κρεμμύδι (120 γρ.)
Πιπεριές γκρας (60 γρ.)
3 σκελίδες σκόρδο
περίπου. 150 γρ αλεύρι (75 + 75)
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός – προαιρετικά
περίπου. 50 ml λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε το κολοκυθάκι μακρόστενα στα δύο και με ένα κουτάλι καθαρίζουμε ελαφρώς το μαλακό μέρος από το κολοκυθάκι από το εσωτερικό του όχι όλη τη σάρκα του
Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κολοκυθάκι στο χοντρό του τρίφτη αλατίζουμε και ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια τρίβουμε το καρότο τη σελινόριζα την κόκκινη πιπεριά το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον άνηθο και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ

Στη συνέχεια παίρνουμε στη χούφτα μας το τριμένο κολοκυθάκι που έχει βγάλει τα υγρά του το στύβουμε καλά και το βάζουμε και αυτό στο μπολ αλατίζουμε πιπερώνουμε ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
Το αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη για να απορροφήσει το αλεύρι.

Χωρίζουμε στην μεση το μειγμα (αυτά θα γινουν στο φουρνο) στρώνουμε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος και με το χέρι μας ή με μία σπάτουλα παγωτού παίρνουμε δόσεις τις βάζουμε στο ταψί τις πατάμε να απλώσουν λίγο με ένα κουτάλι αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στα 15 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά

Για την άλλη μισή δόση παίρνουμε δόσεις σε μέγεθος καρυδιού με το χέρι μας πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο τηγάνι μας που έχουμε βάλει 3-4 κουταλιές λάδι το τέλος έχουμε τους λαχανοκεφτέδες μας μίσους από το φούρνο μισούσε τηγανιτούς

Tips για τους Τέλειους Κεφτέδες Λαχανικών

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κεφτέδες Λαχανικών σας τέλειοι. Το στύψιμο του κολοκυθιού είναι πολύ σημαντικό για να μην βγάλουν πολλά υγρά οι κεφτέδες κατά το ψήσιμο ή το τηγάνισμα. Μην παραλείψετε να τους αφήσετε 10 λεπτά με το αλεύρι, βοηθάει πολύ στο δέσιμο του μείγματος. Αν θέλετε πιο πικάντικους κεφτέδες, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά στο μείγμα. Μπορείτε να τους σερβίρετε με μία δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή με ντιπ ταχινιού για ένα πλήρες γεύμα.

Καλή Απόλαυση