Το πιάτο Κεφτέδες με κιμά και λάχανο είναι μία μοναδική παραλλαγή των κλασικών κεφτέδων, που προσθέτει μια επιπλέον γεύση και υγρασία, κάνοντάς τους ακόμα πιο νόστιμους. Η απλή αυτή συνταγή έχει ριζώσει καλά στην οικογένειά μας και είναι πλέον συχνός καλεσμένος στο τραπέζι μας. Είναι κατάλληλη για κάθε συνοδευτικό, όπως πουρέ, ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Συνταγή:

κιμάς – 600 g.
λάχανο – 500 g.
κρεμμύδια – 1-2 τεμ.
1 αυγό
1 κουτ αλάτι
μαύρο πιπέρι

✅ Πώς να μαγειρέψετε:

Κόβουμε το λευκό λάχανο σε βολικά κομμάτια και το ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέστε σκόρδο αν θέλετε.
Μεταφέρουμε όλο το λάχανο σε ένα μπολ, βάζουμε 600 γραμμάρια κιμά εδώ (έχω χοιρινό και βοδινό), σπάμε ένα αυγό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.
Τα ανακατεύουμε όλα σωστά. Και ο κιμάς μας για τους κεφτέδες είναι έτοιμος. Αρχίζουμε να σχηματίζουμε μεσαίου μεγέθους κεφτέδες από αυτό το κιμα πήρα 14 κομμάτια.

Ρίχνουμε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, τυλίγουμε τους κεφτέδες σε αλεύρι και βάζουμε σε ένα προθερμασμένο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά κάτω από ένα καπάκι για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Οι υπόλοιποι κεφτέδες τυλίγονται επίσης σε αλεύρι και τηγανίζονται.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα πυρεξ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτα αναλογα το φούρνο. 10-15 λεπτά πριν το τέλος βγάλτε το αλουμινόχαρτο

Τέτοιοι κεφτέδες με λάχανο και κιμα αποδεικνύονται πάντα απίστευτα ζουμεροί και νόστιμοι.
Αυτή η συνταγή έχει ριζώσει καλά στην οικογένειά μας και είναι πλέον συχνός καλεσμένος στο τραπέζι μας. Κατάλληλο για κάθε συνοδευτικό.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κεφτέδες με κιμά και λάχανο σας ακόμα πιο επιτυχημένοι:

  • Μίγμα κιμά: Ο συνδυασμός χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά δίνει μια πιο πλούσια και ζουμερή γεύση.
  • Σκόρδο: Αν σας αρέσει η γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μία σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη, στο μείγμα.
  • Τηγάνισμα: Μην γεμίζετε το τηγάνι με πολλούς κεφτέδες ταυτόχρονα, ώστε να τηγανιστούν σωστά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Ψήσιμο: Το ψήσιμο στο φούρνο εξασφαλίζει ότι οι κεφτέδες θα ψηθούν σωστά και στο εσωτερικό τους χωρίς να στεγνώσουν.