Το Κεφτέδες με κριθαράκι είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Είναι ένα πλήρες γεύμα, νόστιμο και χορταστικό, που συνδυάζει την αφράτη γεύση των κεφτέδων με τη ζουμερή ντοματένια σάλτσα και το κριθαράκι. Είναι τόσο εύκολο που θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για τις καθημερινές.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κεφτέδες με κριθαράκι

Tο πιο νόστιμο και ζουμερό φαγητό που έχω δοκιμάσει ποτέ: Κεφτέδες με κριθαράκι. Αυτή η συνταγή είναι μια πραγματική αγκαλιά, ένα φαγητό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και τα κυριακάτικα τραπέζια με την οικογένεια.
Ingredients
Για τα κεφτεδάκια:
- 1/2 κιλό κιμάς, ανάμεικτος (μοσχάρι και χοιρινό)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 αυγά
- Μια χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Μια χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ξύδι
- 2 μικρά παξιμάδια, αλεσμένα στο μούλτι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το κριθαράκι και τη σάλτσα:
- Ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ πελτέ ντομάτας (pummaro)
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- 250 γρ. κριθαράκι
- 2 ποτήρια νερό
Instructions
Τα κεφτεδάκια
Για τα κεφτεδάκια, έβαλα μισό κιλό κιμά ανάμεικτο με ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι, δύο αυγά, μαϊντανό και δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι και δύο μικρά παξιμάδια αλεσμένα στο μούλτι. Τα τηγάνισα κανονικά και στη συνέχεια τα έφτιαξα στην κατσαρόλα.
Το κριθαρότο
Σε μία βαθιά κατσαρόλα (βέβαια γίνεται και στον φούρνο, αλλά επειδή ο φούρνος μου έψηνε κάτι άλλο, το έκανα στην κατσαρόλα) έβαλα ελαιόλαδο. Έτριψα ένα ξερό κρεμμύδι, μισή κόκκινη πιπεριά, δύο ώριμες ντομάτες και ένα φλιτζανάκι του καφέ pummaro. Πρόσθεσα πολύ λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Άφησα λίγο να δέσει η σάλτσα, έριξα το κριθαράκι, το ανακάτεψα λίγο και στη συνέχεια έριξα δύο ποτήρια νερό.
Μόλις το κριθαράκι μου είχε λίγο ζουμάκι, όχι εντελώς στεγνό, έριξα μέσα και τα κεφτεδάκια και τα έβγαλα από τη φωτιά.
Η Συνταγή είναι από την ομάδα Μπουκιά και Μένια
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το φαγητό με κριθαράκι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Τηγάνισμα ή ψήσιμο; Αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, μέχρι να ροδίσουν.
- Μπαχαρικά: Η προσθήκη δυόσμου και ξυδιού στον κιμά είναι το μυστικό για να γίνουν οι κεφτέδες ακόμα πιο νόστιμοι και αρωματικοί.
- Υφή: Βεβαιωθείτε ότι το κριθαράκι δεν έχει στεγνώσει εντελώς όταν το βγάλετε από τη φωτιά, γιατί θα συνεχίσει να απορροφά τα υγρά.