Υλικά:

Για τους κεφτέδες:
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
2 αυγά
3-4 φέτες ψωμί (μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμένες)
2 κρεμμύδια (1 τριμμένο και 1 ψιλοκομμένο)
Λίγο σκόρδοσκονη και κρεμμυδοσκονη
1,5 κουταλιά της σούπας μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγο φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Λίγο ελαιόλαδο

Για το πιλάφι:
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
1 κύβος λαχανικών
1 πρέζα κουρκουμά
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Φλωρίνης πιπεριά ψιλοκομμένη
1 χούφτα αρακά κατεψυγμένο
Βούτυρο

Για τη στραπατσάδα:
3 μεγάλες ντομάτες
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Έφτιαξα πρώτα ένα πιλάφι με 1 φλυτζάνα ρύζι,2 φλ.νερο,1 κύβο λαχανικών και 1 πρεζα κουρκουμά.
Αφου τράβηξε το νερό του το έβγαλα από τη φωτιά.Σε μεγάλο τηγάνι σοταρισα το βούτυρο πιπεριά και την Φλωρίνης
επισης τον αρακά. Εριξα το πιλάφι,ανακάτεψα 1-2 λεπτά,το έβγαλα από τη φωτιά, σκέπασα με μία πετσέτα και το άφησα τουλάχιστον
10 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Κοκκινιστοί Κεφτέδες με λάχανο, καρότο και ρύζι

Για τους κεφτέδες:

Ζυμωσα το κιμά ανάμεικτο, αυγά, ψωμί ( μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμενες), κρεμμύδια (1 τριμμένο και 1ψιλοκομμένο),
λίγο σκορδοσκονη και κρεμμυδοσκονη, μπαχαρι τριμμένο, παπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ,λίγο φρ.δυοσμο ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο.

Για τη στραπατσάδα σοταρα σε ελαιόλαδο μία μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, έριξα τις ντομάτες τριμμένες ,αλάτι και
πιπέρι. Αφου πήραν μια δυο βράσεις, έριξα ένα αυγό,ανακάτεψα καλά και σε 2 λεπτά απέσυρα .

Καλή όρεξη

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Baby στο φούρνο 🥔
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο μπούτι,φιλέτο,τηγανιά 🔥 Μερακλίδικο