Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο, που λατρεύουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, είναι αυτοί οι λαχταριστοί κεφτέδες στην κατσαρόλα, με μελωμένες πατατούλες, καρότα και πλούσια σάλτσα! Την γεύση και το άρωμα αυτού του πιάτου, τα αφήνω στην φαντασία σας!!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κεφτέδες στην Κατσαρόλας

Φτιάξτε αφράτους κεφτέδες στην κατσαρόλα με μελωμένες πατάτες, καρότα και πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μια παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή για όλη την οικογένεια!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:
Για τους Κεφτέδες:
- 750 γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 4 φέτες ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο καλά
- 1 αυγό
- Λίγο ξίδι (περίπου 1 κ.σ.)
- Αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε)
- Λίγη γλυκιά πάπρικα (περίπου 1/2 κ.γ.)
- Λίγη ρίγανη (περίπου 1/2 κ.γ.)
- Λίγο λάδι (περίπου 1-2 κ.σ.)
- Λίγο νερό (όσο χρειαστεί για το ζύμωμα)
Για τη Σάλτσα και τα Λαχανικά:
- 4-5 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 2-3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ραβδάκια
- 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι (ελαιόλαδο)
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή λιωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Μισό κουτάκι χυμό ντομάτας (περίπου 200 γρ.)
- Λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζάνι, ή όσο χρειαστεί)
- 1 ή 2 δαφνόφυλλα
- Μισό ξυλάκι κανέλας
- Λίγη πάπρικα (περίπου 1/2 κ.γ.)
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο θυμάρι (προαιρετικά, για το τέλος)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους πεντανόστιμους κεφτέδες στην κατσαρόλα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα 750 γρ. ανάμεικτο κιμά, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη, τις 4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο, ένα αυγό, λίγο ξίδι, αλάτι και πιπέρι, λίγη γλυκιά πάπρικα, λίγη ρίγανη και λίγο λάδι.
- Ζυμώνω καλά όλα τα υλικά μου, ρίχνοντας και λίγο νεράκι, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μου εύπλαστο και αφράτο.
- Βάζω τον κιμά μου στο ψυγείο για μία ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίζω 4-5 μέτριες πατάτες και τις κόβω κυδωνάτες. Επίσης, καθαρίζω και 2-3 καρότα και τα κόβω σε ραβδάκια.
- Σε μία πλατιά κατσαρόλα, ρίχνω 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι και σωτάρω ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μία σκελίδα σκόρδο.
- Ρίχνω τις πατάτες και τα καρότα και αφού σωταριστούν κι αυτά για λίγα λεπτά, ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και μισό κουτάκι χυμό ντομάτας.
- Αφήνω να βράσει λίγο η σάλτσα μου με τις πατάτες και τα καρότα.
- Πλάθω τους κεφτέδες μου και τους περνάω ελαφρά από λίγο αλεύρι. Τους τηγανίζω ελαφρά σε ένα τηγάνι, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Ρίχνω τους τηγανισμένους κεφτέδες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα λαχανικά.
- Προσθέτω και λίγο νεράκι, ένα ή δύο δαφνόφυλλα, μισό ξυλάκι κανέλας, λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζω την κατσαρόλα μου και αφήνω το φαγητό μου να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να μείνει με μία υπέροχη, κατακόκκινη και μυρωδάτη σαλτσούλα.
- Σαν τελευταία πινελιά, προς το τέλος αν θέλω, ρίχνω στις πατατούλες και λίγο θυμάρι.
Notes
Tips για τους Τέλειους Κεφτέδες στην Κατσαρόλα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι κεφτέδες στην κατσαρόλα σας ακόμα πιο νόστιμοι. Για πιο αφράτους κεφτέδες, βεβαιωθείτε ότι το ψωμί είναι πολύ καλά στυμμένο και ότι δεν παραζυμώνετε τον κιμά. Το μουλιάσιμο του κιμά στο ψυγείο για μία ώρα βοηθάει τις γεύσεις να δέσουν και τα κεφτεδάκια να μη διαλυθούν στο μαγείρεμα. Το ελαφρύ αλεύρωμα και το γρήγορο τηγάνισμα των κεφτεδών πριν μπουν στην κατσαρόλα, τους δίνει μία ωραία κρούστα και σφραγίζει τους χυμούς τους. Μην παραλείψετε το δαφνόφυλλο και το ξυλάκι κανέλας στη σάλτσα, δίνουν ένα απίστευτο άρωμα και βάθος γεύσης!