Αυτό το πιάτο είναι από εκείνα που μας φέρνουν αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία! Τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια είναι μια κλασική συνταγή που δε χορταίνουμε ποτέ και είναι ιδανική για ένα οικογενειακό τραπέζι. Ετοιμαστείτε να μοσχομυρίσει το σπίτι!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια
Φτιάξτε αφράτα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια, όπως τα έκανε η γιαγιά! Μια παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή για όλη την οικογένεια.
Ingredients
Για τα Κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού)
- 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο)
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (φρέσκες τριμμένες)
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Σκορδόσκονη
Για τη Σάλτσα:
- Ελαιόλαδο
- 3-4 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 ποτήρι νερό
Για το Σερβίρισμα:
- Μακαρόνια (όποιο είδος προτιμάτε)
- Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας (π.χ. φέτα, γραβιέρα, παρμεζάνα)
Instructions
- Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον ανάμεικτο κιμά. Στο μείγμα προσθέτουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ήδη σοτάρει σε ελαιόλαδο μαζί με τριμμένο μπαχάρι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα αυγό, μουλιασμένο και στραγγισμένο ψωμί, μαϊντανό, σάλτσα ντομάτας από φρέσκες τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκορδόσκονη. Δεν βάζουμε επιπλέον ελαιόλαδο, παρά μόνο αυτό που έχει το κρεμμύδι από το σοτάρισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια. Μόλις ο κιμάς έχει τραβήξει, πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε φρέσκες τριμμένες ντομάτες, σκελίδες σκόρδο και ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση. Προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ένα δαφνόφυλλο και ένα ποτήρι νερό. Αφού οι κεφτέδες είναι έτοιμοι, τους ρίχνουμε στη σάλτσα και τους αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί της.
- Σερβίρουμε τρίβοντας από πάνω τυράκι της αρεσκείας μας, όπως φέτα. Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Notes
Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Κεφτεδάκια Κοκκινιστά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα κεφτεδάκια κοκκινιστά σας ακόμα πιο νόστιμα και αφράτα. Για πιο αφράτα κεφτεδάκια, μπορείτε να προσθέσετε λίγη σόδα ή λίγο ξύδι στο μείγμα του κιμά. Αν θέλετε πιο πικάντικη σάλτσα, προσθέστε λίγες νιφάδες μπούκοβο μαζί με τις ντομάτες. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρασί στη σάλτσα, αφού σοτάρετε το σκόρδο, για επιπλέον άρωμα. Αν δεν θέλετε να τηγανίσετε τους κεφτέδες, μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.










