Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πιάτο που θα λατρέψετε, ειδικά αν σας αρέσουν τα κλασικά φαγητά με μια δόση φινέτσας: τα Κεφτεδάκια με Λευκή Σάλτσα! Είναι τόσο νόστιμα και η σάλτσα τους τόσο βελούδινη, που ταιριάζουν τέλεια με ρύζι, πουρέ ή απλά ψωμάκι για βούτες! Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα εξαφανίζονται από το τραπέζι.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κεφτεδάκια με Λευκή Σάλτσα

Τηγάνι με λαχταριστά Κεφτεδάκια με Λευκή Σάλτσα, πασπαλισμένα με φρέσκια ρίγανη

Τα Κεφτεδάκια με Λευκή Σάλτσα είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση των κεφτέδων με μία πλούσια, κρεμώδη και αρωματική λευκή σάλτσα. Είναι ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό τη θαλπωρή του σπιτικού φαγητού και μπορεί να γίνει το αγαπημένο της οικογένειας. Εγώ τα φτιάχνω και όλοι τα απολαμβάνουν μέχρι τελευταίας μπουκιάς!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Κεφτεδάκια με Λευκή Σάλτσα, θα χρειαστούμε τα εξής (η συνταγή αφορά κυρίως τη σάλτσα, για τα κεφτεδάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας αγαπημένη συνταγή ή έτοιμα κεφτεδάκια):

Για τη Λευκή Σάλτσα:

  • 2-3 κ.σ. Λάδι (από το ψήσιμο των κεφτέδων ή λίγο ελαιόλαδο)
  • 2 κ.σ. Αγελαδινό βούτυρο
  • 1 Σκελίδα λιωμένο σκόρδο
  • 3 κ.σ. κοφτές Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 800 γρ. Ζωμός κοτόπουλου (ή ζωμός λαχανικών)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)
  • Λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή μαϊντανό ψιλοκομμένο)

Για τα Κεφτεδάκια:

  • Τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια (σπιτικά ή έτοιμα). Εγώ τα έψησα στο φούρνο με λίγο λάδι.

Instructions

  1. Ξεκινάμε ψήνοντας τα κεφτεδάκια στο φούρνο με λίγο λάδι μέχρι να ετοιμαστούν. Μόλις ψηθούν, στραγγίζουμε το λάδι που περίσσεψε από το ταψί και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε βούτυρο και λιωμένο σκόρδο, και σοτάρουμε για λίγο μέχρι το σκόρδο να αρωματίσει το λάδι, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλεύρι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά, φροντίζοντας να μην ροδίσει. Σταδιακά, ρίχνουμε ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκια ρίγανη (αν και η αρχική συνταγή αναφέρει μαϊντανό).
  3. Η σάλτσα είναι έτοιμη και, παρόλο που βγήκε σε μεγάλη ποσότητα, είναι πεντανόστιμη.

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

Notes

Tips για τα Τέλεια Κεφτεδάκια με Λευκή Σάλτσα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κεφτεδάκια με Λευκή Σάλτσα σας ακόμα πιο νόστιμα! Για να γίνει η σάλτσα σας βελούδινη και χωρίς σβόλους, προσθέστε τον ζωμό σιγά-σιγά και ανακατεύετε συνεχώς με αυγοδάρτη. Αν η σάλτσα σας γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να αραιώσει. Αντί για ζωμό κοτόπουλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών για μία πιο ελαφριά γεύση. Μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα κεφτεδάκια με ρύζι, πουρέ πατάτας, ή ακόμα και με ζυμαρικά, η σάλτσα ταιριάζει με όλα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή