Τα Κεφτεδάκια με μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, ένα πιάτο που πάντα με ταξιδεύει πίσω στα παιδικά μου χρόνια και στις γεύσεις της μαμάς. Είναι ένα “φαγάκι” που το τιμάμε οικογενειακώς και το φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι νόστιμο, χορταστικό και αρέσει σε όλους! Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνω κι εγώ, με όλα του τα μυστικά, για να γίνει ένα θεϊκό Κεφτεδάκια με μακαρόνια

Κεφτεδάκια με μακαρόνια

Πιάτο με Κεφτεδάκια με μακαρόνια, πλούσια κόκκινη σάλτσα και τριμμένο τυρί

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Κεφτεδάκια με μακαρόνια! Μια αγαπημένη, παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Απολαύστε τα με πλούσια σάλτσα και τυρί!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

για τα Κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
  • 1 αυγό
  • Δυόσμο (περίπου 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο, φρέσκο ή 1 κ.σ. ξερό)
  • Μαϊντανό (περίπου 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι (ανάλογα με το γούστο σας)
  • Πιπέρι (μαύρο, όσο σας αρέσει)
  • 1 ντομάτα (τριμμένη στον τρίφτη)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο (τριμμένο στον τρίφτη ή ψιλοκομμένο)
  • Λίγο ξύδι (περίπου 1 κ.σ.)
  • Λίγο λάδι (ελαιόλαδο, περίπου 2 κ.σ.)
  • Λίγο νεράκι χλιαρό (τόσο όσο να βοηθήσει στο ζύμωμα)

για τη σάλτσα και τα λαχανικά:

  • 2 μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε κύβους)
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • Ελαιόλαδο (γιατο σοτάρισμα)
  • 1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες (ψιλοκομμένες ή ολόκληρες)
  • ½ κουτί χυμό ντομάτας
  • Λίγο αλάτι (ανάλογα με τη γεύση σας)
  • Μπόλικο πιπέρι (μαύρο)
  • ½ κουταλιά ζάχαρη
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο, για το τέλος)
  • 1 ποτήρι νερό

Για το σερβίρισμα:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (ό,τι είδος σας αρέσει)
  • Μπόλικο τυράκι (τριμμένο, για το σερβίρισμα)

Instructions

  1. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με μπαγιάτικο ψωμί, ένα αυγό, δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη ντομάτα, ένα μεγάλο κρεμμύδι, λίγο ξύδι, λίγο λάδι και χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν πλήρως και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες.
  2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης, ενώ τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε φέτες. Σωτάρουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μόλις περάσουν οι δύο ώρες, πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε. Κατόπιν, σε ένα πλακερό σκεύος, προσθέτουμε όλα τα υλικά: τα τηγανισμένα κεφτεδάκια, τα σωταρισμένα λαχανικά, αποφλοιωμένες ντομάτες, χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι, ζάχαρη, λίγο μαϊντανό και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
  4. Τέλος, βράζουμε μακαρόνια και σερβίρουμε από πάνω την πλούσια σάλτσα με τα κεφτεδάκια και τα λαχανικά, συνοδεύοντας με μπόλικο τυράκι. Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά θεϊκό φαγάκι!

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου

Notes

💡 Για να γίνει το φαγητό σας ακόμα πιο νόστιμο, έχω μερικά τιπς για εσάς:

  • Το ψωμί: Αντί για μπαγιάτικο ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρυγανιά τριμμένη ή βρόμη, αλλά το ψωμί δίνει μια ιδιαίτερη αφράτη υφή.
  • Ζύμωμα κιμά: Μην παραλείψετε το πολύ καλό ζύμωμα του κιμά. Είναι το μυστικό για να μην διαλυθούν τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και να γίνουν αφράτα.
  • Ξύδι: Το ξύδι στον κιμά βοηθάει να γίνει ο κιμάς πιο μαλακός και να "σπάσει" η έντονη μυρωδιά του κρέατος.
  • Πρόσθετα λαχανικά: Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά στη σάλτσα, όπως κολοκυθάκια ή καρότα, κομμένα σε κύβους.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή