Κεφτεδάκια μοσχαρίσια και πατάτας στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό κεφτεδάκια τα είχα έτοιμα στην κατάψυξη
5 μεγάλες πατάτες βρασμένες
2 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
Απο μισή πιπεριά κίτρινη και κόκκινη κόμμενες σε ρομβους
Γραβιέρα και χαλούμι σε ρομβους
5 φέτες edam
Παρμεζάνα τριμμένη η ξηρό ανθότυρο (αναρη)
Ελαιόλαδο
1 κούπα νερό ζεστό
1 κούπα χυμό ντομάτας με φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου

Πώς θα το κάνουμε:

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδου και λίγο ελαιόλαδο.


Αραδιάζουμε τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια, τις πιπεριές, και τα τυριά.

Όταν βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και πιέζουμε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ.


Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Πλάθουμε κεφτεδάκια πατάτας  και τα αραδιαζουμε και αυτά στο ταψί. Προσθέτουμε τις φέτες Edam κομμένες, τριμμένη παρμεζάνα η ανθότυρο ξηρό η αναρη, λίγο ελαιόλαδο,

την κούπα νερό και ψήνουμε στους 200′ C βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδιζουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε με κουτάλι το χυμό ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνας η αναρη (ξηρό ανθότυρο).


Ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχουν ροδίσει τα κεφτεδάκια πατάτας.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε ζεστό..

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΤα παραδοσιακά πολίτικα πιτάκια Γκοζλεμε
Επόμενο άρθροΓλυκο Ψυγείου χωρίς ψήσιμο έτοιμο σε 10′ λεπτά με 4 υλικά