Τα Κεφτεδάκια με Πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας είναι ένα φαγητό που συνδυάζει δύο αγαπημένα υλικά σε μία μόνο, απολαυστική δημιουργία. Η γλυκιά γεύση της πιπεριάς δένει τέλεια με την πλούσια σάλτσα ντομάτας και τα αφράτα κεφτεδάκια. Εγώ το φτιάχνω όταν θέλω να έχω ένα γρήγορο, αλλά και γεμάτο γεύση γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικά
12 κομμάτια πιπεριές κέρατο γλυκιά
500 γρ κιμά
1 βάζο σπιτικές ντομάτες σε κονσέρβα (450 γρ.),
1 ξερο κρεμμύδι (τριμμένο),
αλάτι, ζάχαρη, κόκκινo πιπερι,
ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό για τη σάλτσα.
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο,
1 αυγό,
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί για τον κιμά.
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πιπεριές.
Σφραγίζουμε μόνο τα κεφτεδάκια σε λίγο λάδι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και το νερό.
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με μαϊντανό.
Η σάλτσα μπορεί να είναι μόνο με 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή ψιλοκομμένη ντομάτα.
Είχα μια κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες και τις πολτοποιούσα λίγο.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η συνταγή σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Κιμάς: Για πιο αφράτα κεφτεδάκια, μπορείτε να μουλιάσετε το ψωμί σε λίγο νερό ή γάλα και να το στύψετε πολύ καλά πριν το προσθέσετε στον κιμά.
- Σάλτσα: Αντί για ντομάτες κονσέρβας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένη σε νερό, ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Πιπεριές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες πιπεριές, όπως πράσινες ή κόκκινες, για να δώσετε διαφορετική γεύση στο πιάτο σας.
- Μαγείρεμα: Αυτό το φαγητό μπορείτε να το μαγειρέψετε είτε σε κατσαρόλα είτε σε ταψί στον φούρνο, όπως σας βολεύει.
Καλή σας μέρα!