Υλικά:

7 μεγάλες πατάτες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδο (για γεύση)
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
1/3 φλιτζάνι σάλτσα πιπεριας
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι πιπερι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια γάστρα και αλατοπιπερώστε τες. Προσθέστε ρίγανη και σκόνη σκόρδο κατά βούληση.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον ζωμό λαχανικών, την τριμμένη ντομάτα, τη σάλτσα πιπεριας(για χρωμα και νοστιμια), την κόκκινη και πράσινη πιπεριά, το καρότο.
Ρίξτε το μείγμα πάνω στις πατάτες.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και τον μαϊντανό. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθετε κεφτεδάκια από το μείγμα κιμά και τοποθετήστε τα πάνω από τις πατάτες και τα λαχανικά.
Περιχύστε τα κεφτεδάκια με ελαιόλαδο.
Καλύψτε τη γάστρα με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα στους 200°C.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια και να ψηθούν οι πατάτες.
Αφήστε τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι για να πάρουν πιο έντονο χρώμα.
Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!

Η Συνταγή είναι απο την Elenigiorgos Elenakigiorgos

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδι
Επόμενο άρθροΝόστιμο μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι: Ιδανικό για οικογενειακό γεύμα!