Τα Κεφτεδάκια Φούρνου σε λαδόκολα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα. Χάρη στο ψήσιμο στον φούρνο, γίνονται πιο ελαφριά και διατηρούν όλους τους χυμούς τους, ενώ παράλληλα γλιτώνεις την ακαταστασία του τηγανιού. Πάμε να τα φτιάξουμε!


Υλικά 

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνι Τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι Φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μικρό κίτρινο Κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. Σάλτσα μαρινάρα
  • 1 κ.σ. Φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή αποξηραμένο)
  • 1 κ.σ. Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (ή αποξηραμένο)
  • 1 κ.σ. Φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο (ή αποξηραμένο)
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 1/4 κ.γ. Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο Αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό.

1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C. ετοιμάζω ένα ταψί στρώνοντάς το με λαδόκολλα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. τα ζυμώνω καλά, αλλά προσέχω να μην το παρακάνω, γιατί ο κιμάς μπορεί να σφίξει και οι κεφτέδες να γίνουν σκληροί.

3. Παίρνω κουταλιές από το μείγμα και πλάθω κεφτεδάκια. τα τοποθετώ στο ταψί με τη λαδόκολλα, αφήνοντας μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.

4. Ψήνω για 20-22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.

5. Αφαιρώ τους κεφτέδες από τον φούρνο και τους μεταφέρω κατευθείαν σε μια σάλτσα ή τους σερβίρω αμέσως.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15-20 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 20-22 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 40 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.

Χρήσιμα Tips για Κεφτεδάκια Φούρνου

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το φαγητό σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Πλάσιμο: Για να πλάσεις τους κεφτέδες πιο εύκολα, άλειψε ελαφρά τα χέρια σου με λίγο ελαιόλαδο. με αυτόν τον τρόπο, θα σχηματιστούν καλύτερα και θα σκάσουν λιγότερο στο ψήσιμο.
  • Ζύμωμα: Μην ζυμώσεις υπερβολικά τον κιμά. ο στόχος είναι απλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρισμα: Μπορείς να σερβίρεις τους κεφτεδάκια φούρνου σε λαδόκολα με μια σάλτσα ντομάτας ή μια σάλτσα γιαουρτιού, με πατάτες ή ρύζι.