Κεφτεδακια στο πήλινο με μπεσαμελ

Συστατικά
******

Μισό κιλό κιμά διπλοκομένο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά κρέατος
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού κύμινο
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μισό φλιτζάνι λάδι
Φέτες μεγάλο κρεμμύδι
Φέτες πιπεριάς και χρωματιστές πιπεριές
Τσίμπημα αλατιού
Τσίμπημα μαύρου πιπεριού

4 κουταλιές αλεύρι
4 φλιτζάνια γάλα (λίτρο)
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τυρί μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι, μπαχάρι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τους κεφτέδες και τους βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις
σοτάρουμε να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.

Αδειάζουμε τους χυμούς από το τηγάνι σε μια κατσαρόλα

βάζουμε στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και στο τέλος προσθέτουμε και λίγη μοτσαρέλα και μετά και το αλάτι και αφήνουμε να πήξει καλά.

Σε ένα πήλινο ή ένα ταψάκι ρίχνουμε τα λαχανικά

από πάνω την μισή μπεσαμέλ και από πάνω τα κεφτεδάκια και μετα την υπόλοιπη μπεσαμέλ.


Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί να το σκεπάσουμε.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα στο τέλος βάζουμε και το γκριλ να πάρει χρώμα χρυσοκίτρινο

Ετοιμοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Κορνεδάκια με Κρέμα…
Επόμενο άρθροΑφράτα Τυροπιτάκια