Κιμαδόπιτες

Σήμερα υπερκινητική η μαμά στην κουζίνα! Για μεσημεριανό γεύμα ετοίμασε κιμαδόπιτες

Υλικά

Για τη ζύμη
400 γρ αλεύρι
150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
7 γρ ξηρής μαγιάς
350 ml χλιαρό νερό

Γέμιση
200 γρ κιμά
Μισές πράσινες και κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Μαστακι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Τριμμένο Έμενταλ κατά βούληση
Μπαχαρικά: αλάτι, κουρκουμάς, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κόλιανδρος σε σκόνη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Έβαλα τα στεγνά υλικά στο μπολ του μιξερ και τα ανακάτεψα καλά, πρόσθεσα ελαιόλαδο και σιγά σιγά ελαφρύ νερό (ανάλογα με το αλεύρι, το νερό μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο). Τα χτυπησα με το μιξερ για 5 λεπτά.
Έφτιαξα μια μπάλα, την οποία αλείψα με ελαιόλαδο, σκέπασα με μια καθαρή πετσέτα και την άφησα να ξακουραστή για 1 ώρα 30.

Ετοίμασα τη γέμιση σιγοβράζοντας όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους, τα αρωματίσα με μυρωδικά και τέλος πρόσθεσα κόλιανδρο και μαϊντανό. Το αφήνω να κρυώσει τελείως.

Έβγαλα τη ζύμη, τη ζύμωσα και τη χώρισα σε 6 μπάλες, τις οποίες άφησα τυλιγμένες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Με τα δάχτυλά μου βουτηγμένα στο ελαιόλαδο, άπλωσα την πρώτη μπάλα διαμέτρου έως 20 εκ., έβαλα μια μεγάλη πρέζα τριμμένο Emmental, το 1/3 της γέμισης και έκλεισα σαν πουγκί. Πίεσα καλά να σχηματιστεί μια πιτα πάλι και το άφησα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Έφτιαξα άλλα δύο με γέμιση, και τα άλλα 3 τα έφτιαξα μόνο με Emmental για την εγγονή μου.
Τα έψησα μια μια σε ζεστό τηγάνι αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα. Έψησα για περίπου 7-8 λεπτά.

Για μεσημεριανό σέρβιρα με σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ σε 5 λεπτά! Θα φτιάxνετε αυτό το κέικ κάθε μέρα…χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα σαν κέικ