Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ετοιμάσετε ένα Κις Λορέν Πατάτας χωρίς να χρειάζεται να φτιάξετε κρούστα για ένα μεσημεριανό γεύμα ή ένα γεύμα χωρίς γλουτένη!

Υλικά 🛒

800g Μικρές πατάτες, με φλούδα
1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 Πράσο κομμένο σε φέτες
200g μπέικον κομμενο σε κυβους
5 Αυγά, θερμοκρασία δωματίου
100ml Κρέμα γάλακτος
100g τριμμένο τυρί Cheddar
Αλάτι & Πιπέρι
Φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί τσερκι 23 εκ. Τοποθετούμε τις βρασμένες πατάτες στο ταψί και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού τις πιέζουμε
σταθερά προς τα πάνω πρώτα από το πλάι και μετά τη βάση να γίνει κρούστα.
Αλείφουμε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 200C.

Όσο οι πατάτες είναι στο φούρνο, τηγανίζουμε τα πράσα σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρούμε από το τηγάνι.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και σοτάρουμε τους κύβους μπέικον λίγο πριν γίνουν εντελώς τραγανοί.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε πρώτα τα αυγά, τη κρέμα γαλάκτος, αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέστε το τριμμένο τυρί τσένταρ.

Σκορπίζουμε τα πράσα πάνω από την κρούστα της πατάτας, συνεχίζουμε με το μπέικον και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε για περίπου 30-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Αφαιρέστε από το φούρνο. Αφήστε για 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε προσεκτικά το ελατήριο.
Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε όπως είναι ή με μια τραγανή συνοδευτική σαλάτα.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΧοιρινά μπριζολάκια «Λουκούμι»
Επόμενο άρθροΚρεμώδης Κασερόπιτα χωρίς φύλλο