Συστατικά
 
500 γραμμάρια λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γραμμάρια πράσα κομμένα σε δαχτυλίδια (το λευκό μέρος)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
Αλάτι / πιπέρι για την γεύση
Μαϊντανός

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το πράσο και λίγο αλάτι συνεχίζετε για 3 έως 4 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε αρκετό ζεστό νερό για να καλύψουμε εν μέρει τα λαχανικά.
Καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε (δεν πρέπει να βράζει δυνατά για περίπου 30-35 λεπτά). Δεν πρέπει να είναι υδαρής (με νερό).
Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίστε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε με φέτα.

Προηγούμενο άρθροΦέτα τυλιγμένη σε Φύλλο με μέλι
Επόμενο άρθροΤζιτζιφιά – Το θεραπευτικό βότανο που είναι γνωστο σαν δέντρο γιατρός