Κοκκινιστή Γίδα
Υλικά
1,5 κιλό κρέας γίδας μπροστινό
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι & τριμμένο κιτρινο τυρί
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε την αίγα και την αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, κάνουμε 2-3 γυρίσματα με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Σιγοψήνουμε κοιτάζοντας σποραδικά αν χρειάζεται νερό. Μόλις την σερβίρετε πασπαλίζετε με τριμμένο κιτρινο τυρί. Απολαύστε τη σκέτη, ή με τηγανητές πατάτες, ή με μακαρόνια, ή με πουρέ πατάτας.
Καλή Επιτυχία