Τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά είναι ένα φαγητό που αποδεικνύει πόσο νόστιμη και χορταστική μπορεί να είναι η απλότητα. Η γεύση του είναι γνωστή σε όλους μας και αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας. Εγώ τα φτιάχνω κυρίως όταν έχω φρέσκα κολοκυθάκια και θέλω να απολαύσω ένα πιάτο με γεύση από το παρελθόν.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Ένα πιάτο με κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο, έτοιμο για σερβίρισμα.

Ενα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά. Είναι ένα πιάτο που φέρνει στο νου μου το σπίτι και τη θαλπωρή, με τα τρυφερά κολοκυθάκια, τον πλούσιο κιμά και τη βελούδινη σάλτσα αυγολέμονο. Εγώ το φτιάχνω συχνά γιατί το αγαπάει όλη η οικογένεια.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

Για τα κολοκυθάκια και τη γέμιση:

  • 6 Κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό Κιμάς (ανάμεικτος)
  • 2 μέτρια Κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • Μπόλικο Άνθος
  • Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. Ρύζι καρολίνα (καλά ξεπλυμένο)
  • 3 κ.σ. Βούτυρο

Για το αυγολέμονο:

  • 2 Αυγά
  • 1 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. Κορν φλάουρ

Instructions

Αρχικά, κόβουμε έξι κολοκυθάκια στη μέση, τα αδειάζουμε και αλατίζουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε δύο μέτρια, χοντροκομμένα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τον μισό κιλό ανάμεικτο κιμά, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι μία φλιτζάνα τσαγιού από το εσωτερικό των κολοκυθιών που είχαμε κρατήσει, άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, καθώς και μία φλιτζάνα νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μισή φλιτζάνα καλά ξεπλυμένο ρύζι καρολίνα και λίγο ακόμη άνηθο. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τη γέμιση και τα κλείνουμε με ψίχα κολοκυθιού. Τα τοποθετούμε όρθια σε μια κατσαρόλα, της οποίας ο πάτος έχει καλυφθεί με λίγο ψιλοκομμένο εσωτερικό κολοκυθιού. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν, λίγο αλάτι και τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα.

Τέλος, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας δύο αυγά με τον χυμό από ενάμιση λεμόνι και μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, ώστε να χυλώσει η σάλτσα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η συνταγή σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κολοκυθάκια: Επιλέξτε κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους, όχι πολύ μεγάλα, γιατί είναι πιο τρυφερά.
  • Γέμιση: Το ρύζι καρολίνα είναι ιδανικό για γεμιστά, καθώς χυλώνει ωραία και απορροφά τις γεύσεις.
  • Αυγολέμονο: Για να μην κόψει το αυγολέμονο, φροντίστε να μην βράζει το φαγητό όταν το προσθέτετε. Πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα, πάρτε λίγο από τον καυτό ζωμό και προσθέστε τον σταδιακά στο αυγολέμονο, ώστε να ανέβει η θερμοκρασία του.
  • Πάτος κατσαρόλας: Η ψίχα των κολοκυθιών στον πάτο της κατσαρόλας εμποδίζει τα γεμιστά να κολλήσουν και δίνει έξτρα γεύση στη σάλτσα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή