Τα Κολοκυθάκια στο Φούρνο με Κρέμα και Τυρί είναι μία υπέροχη επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό, αλλά και ένα φανταστικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι. Ο συνδυασμός των μαλακών κολοκυθιών με την πλούσια γεύση της κρέμας γάλακτος και του λιωμένου τυριού δημιουργεί ένα πιάτο που είναι πραγματικά ακαταμάχητο. Εγώ το αγαπώ πολύ και το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Συστατικό:

• 1 κιλό κολοκυθάκια
• 300 γρ κρέμα γάλακτος
• 3 αυγά
• 150 γρ τυρί
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• αλάτι
• πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε:

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εάν χρησιμοποιείτε μικρά, ωμά κολοκυθάκια, μπορείτε να τα αφήσετε ξεφλουδισμένα.
Βράζουμε τις φέτες κολοκυθιών σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί.

Προσθέστε μυρωδικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποίησα φρεσκοκομμένο πράσινο μαϊντανό.
Τοποθετήστε τις βρασμένες φέτες κολοκυθιού σε ένα ταψί 15 x 20 εκ.
Περιχύνουμε τη σύνθεση με κρέμα γάλακτος και τυρί από πάνω.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα από πάνω.

Tips για τα Τέλεια Κολοκυθάκια στο Φούρνο με Κρέμα και Τυρί

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κολοκυθάκια στο Φούρνο με Κρέμα και Τυρί σας ακόμα πιο νόστιμα! Αντί να βράσετε τα κολοκυθάκια, μπορείτε να τα ψήσετε απευθείας στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, αφού τα ραντίσετε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Έτσι θα καραμελώσουν ελαφρώς και θα κρατήσουν περισσότερη γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά στο μείγμα της κρέμας, όπως άνηθο ή δυόσμο, για έξτρα άρωμα. Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γάλακτος με λίγο κορν φλάουρ για πιο ελαφριά εκδοχή.

Καλή Απόλαυση