Γρανίτα λευκού ροδάκινου με φρέσκο ​​δυόσμο και σαντιγί

Εδώ είναι μια δικιά συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη γρανίτα λευκού ροδάκινου με φρέσκο ​​δυόσμο και σαντιγί:

Συστατικά:

4 ώριμα λευκά ροδάκινα
Χυμό από 1 λεμόνι
100 γραμμάρια ζάχαρη
Φύλλα φρέσκιας μέντας
200 ml νερό
200 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγι

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τα λευκά ροδάκινα και αφαιρώντας το κουκούτσι. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
Προσθέστε μερικά φρέσκα φύλλα μέντας στο μπλέντερ. Η ποσότητα εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο, μπορείτε να ξεκινήσετε με λίγα
φύλλα και να προσθέσετε περισσότερα αν θέλετε πιο έντονη γεύση.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε έναν λείο και ομοιογενή πουρέ.
Προσθέστε το νερό στο μείγμα ροδάκινου και μέντας και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
Κάθε 30 λεπτά με ένα πιρούνι ξύνετε και ανακατεύετε τη γρανίτα. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία των επιθυμητών κρυστάλλων πάγου.
Επαναλάβετε αυτή τη λειτουργία για περίπου 3-4 ώρες, μέχρι η γρανίτα να αποκτήσει συνοχή παρόμοια με αυτή του σορμπέ.

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό σύρμα ή σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να σχηματίσει απαλές
κορυφές.
Μόλις η γρανίτα αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή, τη σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια. Περιχύστε μια γενναιόδωρη μερίδα σαντιγί πάνω από
κάθε μερίδα.
Διακοσμήστε με μερικά φύλλα φρέσκου μέντας και, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουταλάκι του γλυκού σιρόπι μέντας για έξτρα
γεύση.

Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τη φρέσκια και νόστιμη γρανίτα λευκού ροδάκινου με δυόσμο και σαντιγί.
Αυτή η γρανίτα είναι ιδανική για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροKοκκινιστά εντόσθια ή συκωτάκια κοτόπουλου…είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο
Επόμενο άρθροΓεμιστά καλαμάρια με χτένια και γαρίδες…το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο