Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Οι Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την πλούσια γεύση των λαχανικών με την ευκολία του ψησίματος στον φούρνο, αποφεύγοντας το περιττό λάδι του τηγανιού. Είναι ιδανικοί για να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας με έναν πεντανόστιμο τρόπο. 

Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου

Ταψί γεμάτο με χρυσαφένιους Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου, έτοιμους για σερβίρισμα.

Τι υπέροχη ιδέα για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα ή σνακ! Οι Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου είναι μία πιο υγιεινή εκδοχή των κλασικών κεφτέδων, γεμάτη γεύση από λαχανικά και αρωματικά.

Prep Time 45 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 40 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτούς τους λαχταριστούς Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου θα χρειαστούμε:

  • 1 κγρ Κολοκυθάκια (τριμμένα στο χοντρό τρίφτη)
  • 1 μεγάλη Πατάτα (τριμμένη στο χοντρό τρίφτη)
  • 2 Καρότα μεγάλα (τριμμένα στο χοντρό τρίφτη)
  • 2 μεγάλα Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • Λίγο Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα) + Μισή κούπα Ελαιόλαδο (για το μείγμα)
  • 2 Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα Κίτρινα τυριά (τριμμένα) ή φέτα (τριμμένη), αν θέλουμε
  • 1 κούπα Φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού (γεμάτα) Μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλάκια του γλυκού (γεμάτα) Κορν φλάουρ
  • 1/2 ματσάκι Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1/2 ματσάκι Άνηθος (ψιλοκομμένος)
  • Φύλλα Δυόσμος φρέσκος (όσα θέλουμε, ψιλοκομμένα)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (κατά βούληση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους μοσχομυριστούς Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου:

  1. Προετοιμάζω τα λαχανικά:
    Τρίβω στο χοντρό τρίφτη ένα κιλό κολοκυθάκια, μία μεγάλη πατάτα και δύο καρότα.
    Τα αχνίζω σε μία κατσαρόλα σκέτα και τα αλατίζω λίγο για περίπου 15 λεπτά.
    Τα βγάζω σε ένα σουρωτήρι για να κρυώσουν και να στραγγίσουν καλά. Τα πατάω που και που για να φύγουν τα υγρά τους.
  2. Σοτάρω τα αρωματικά:
    Σε ένα τηγάνι σοτάρω δύο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μία σκελίδα σκόρδο με λίγο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
    Αφού κρυώσουν καλά, τα προσθέτω στο ήδη στραγγισμένο και κρύο μείγμα μου από τα κολοκύθια, την πατάτα και τα καρότα.
  3. Ετοιμάζω το μείγμα των κεφτέδων:
    Προσθέτω στο μείγμα των λαχανικών μισή κούπα ελαιόλαδο, δύο αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, μία κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά (ή φέτα αν θέλω), μία κούπα τριμμένη φρυγανιά, μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.
    Προσθέτω επίσης τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο, τα φύλλα φρέσκου δυόσμου (όσα θέλω), αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    Ζυμώνω καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να είναι ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα σε κεφτέδες.
  4. Ψήνω τους κολοκυθοκεφτέδες:
    Αλευρώνω ελαφρά κάθε κεφτέ και τους αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με 210 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά, ώστε να κάνουν μια ωραία βάση (πάτο).
    Μετά, τους γυρίζω και ψήνω για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
    Γίνονται και στο τηγάνι, αν προτιμάτε.

Η Συνταγή είναι Γιώργος-Σοφία Φρόνιμος-Φωτεινάκη

Notes

Tips για τους Τέλειους Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου σας ακόμα πιο νόστιμοι και αφράτοι. Το πιο σημαντικό είναι να στραγγίξετε ΠΟΛΥ καλά τα τριμμένα λαχανικά μετά το άχνισμα, γιατί τα κολοκύθια βγάζουν πολλά υγρά. Αυτό θα βοηθήσει τους κεφτέδες να κρατήσουν το σχήμα τους και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά. Αν θέλετε να τους κάνετε πιο πικάντικους, προσθέστε λίγο μπούκοβο. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν, όπως θυμάρι ή ρίγανη. Το κορν φλάουρ και η φρυγανιά βοηθούν στο να "δέσει" το μείγμα και να γίνουν οι κεφτέδες αφράτοι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή