Μια νόστιμη και παραδοσιακή κολοκυθοτυρόπιτα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Υλικά
Για τη γέμιση:
3 φλιτζάνια κολοκύθα τριμμένη και στυμμένη καλά
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χονδρό
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη ζύμη:
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για μια μαλακή ζύμη
Το μεγαλο ταψι της κουζινας
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι την τριμμένη κολοκύθα, την τριμμένη φέτα,
τα αυγά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι.
Προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη και ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
Σε ένα μεγάλο ταψί βουτυρωμένο, απλώνουμε 2 φύλλα κάτω. Ακολουθεί μια στρώση από τη γέμιση, μετά ακόμη 2 φύλλα ζύμης και γέμιση. Το τελευταίο φύλλο απο πλανω το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστασεις. Ψήνουμε την κολοκυθοτυρόπιτα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
H Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.