Αυτή η συνταγή για Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, είναι ιδανική για όσους θέλουν μία εύκολη και νόστιμη πίτα,
Η πλούσια γέμιση με κολοκυθάκια, τυριά και μυρωδικά, τυλιγμένη σε μια αφράτη ζύμη, θα σας αφήσει άφωνους!

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αυγά
200 ml γάλα
120 ml ηλιέλαιο
400 γρ φέτα θρυμματισμένη
200 γρ ανθότυρο ή μανούρι θρυμματισμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα (στραγγισμένα σε σουρωτήρι με ½ κ.γ. αλάτι για 30′)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το αλεύρι.
Προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το πράσο, τα κρεμμύδια, αλάτι και άφθονο πιπέρι.
Ανακατέψτε απαλά τα θρυμματισμένα τυριά.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε πάχος 1 εκ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε εδώ το home_cook_with_a_twist

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθόπιτα σουφλέ ένα πιάτο για όλη την οικογένεια comfort foods στα καλύτερά του μιλάμε για δύο ειδη κολοκυθιού πράσινο κολοκύθι και κολοκύθα υπέροχα υλικά  που μαγειρεύεται πολύ γρήγορα πολύ εύκολα δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία ψιλοκόβουμε κολοκύθα τρίβουμε κολοκυθάκια αυτό είναι όλο και μετά αφήνουμε το φούρνο να κάνει τη δουλειά του

Υλικά:

  • 500 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, τριμμένη
  • 200 γρ. ψητή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού σε νιφάδες
Προηγούμενο άρθροΑτομικά Ψωμάκια…γεμίστε με ότι θέλετε
Επόμενο άρθροΒερίκοκα Μαρμελάδα Χωρίς Ζάχαρη