Αυτή η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια συνταγή που ήθελα καιρό να μοιραστώ μαζί σας, αλλά οι ζέστες συνέχεια με κρατούσαν πίσω. Σας διαβεβαιώνω ότι αξίζει τον κόπο και θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα ή σνακ.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, φρεσκοψημένη σε ταψι, με χρυσαφένια κρούστα.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο! Μια εύκολη συνταγή για όλες τις ώρες, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes

Ingredients

  • 4 κολοκυθάκια
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (περίπου 200 γρ.), τριμμένη με το χέρι
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο άνηθο
  • Φρέσκο ή ξερό δυόσμο
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο:

  1. Τρίβω στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια
  2. Ρίχνω αλάτι και αφήνω σε στραγγιστήρι για 30 περίπου λεπτά.Κατά διαστήματα στύβω με το χέρι και στο τέλος τα βάζω σε μια πετσέτα με τη βοήθεια της οποίας τα στύβω για να φύγει όλο το νερό τους.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι.
  4. Προσθέτω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το αλεύρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα καρότα ,τα μυρωδικά, την φέτα και αλατοπιπερώνω.
  5. Λαδώνω ένα πυρέξ ή ένα ρηχό Σινί και ρίχνω λίγη τριμμένη φρυγανιά.Ρίχνω το μείγμα και βάζω λίγη ακόμη φρυγανιά για να κάνει ωραία κρούστα.
  6. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα.

ΥΓ. μπορείτε να βάλετε κίτρινα τυριά.Εγώ σήμερα έβαλα και δυο καρότα

Η Συνταγή είναι της κας Afroditi Milou

Notes

Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Κολοκυθόπιτα χωρίς Φύλλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σας ακόμα πιο νόστιμη και αφράτη. Είναι πολύ σημαντικό να στύψετε πάρα πολύ καλά τα κολοκυθάκια, γιατί αλλιώς η πίτα θα βγάλει πολλά υγρά και δε θα ψηθεί σωστά. Αν θέλετε μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα κίτρινα τυριά της επιλογής σας, τριμμένα, εκτός από τη φέτα. Το κρεμμύδι και η πιπεριά δίνουν μια υπέροχη γεύση, αλλά αν δεν τα προτιμάτε, μπορείτε να τα παραλείψετε.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή