Ο κορμός ριγέ με στρογγυλά μπισκότα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα γλυκά που μπορώ να φτιάξω στο σπίτι μου. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή συνδυάζει τη γεύση των μαριν μπισκότων με μια πλούσια βουτυρόκρεμα, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο που ικανοποιεί κάθε γλυκό δόντι. Επιπλέον, η τεχνική του ριγέ προσδίδει ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ παράλληλα παραμένει απλό στην εκτέλεση.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κορμός Ριγέ με Στρογγυλά Μπισκότα και Βουτυρόκρεμα

Κορμός Ριγέ με Στρογγυλά Μπισκότα και Βουτυρόκρεμα

Φτιάξε τον πιο εντυπωσιακό και λαχταριστό κορμό σοκολάτας ριγέ με μπισκότα και βουτυρόκρεμα, μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει. Το ριγέ σχέδιο στο εσωτερικό του δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά, ενώ η πλούσια γεύση της βουτυρόκρεμας σε συνδυασμό με τα μπισκότα δημιουργούν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Είναι το τέλειο γλυκό για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου χωρίς κόπο.

Prep Time 30 minutes
Additional Time 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes

Ingredients

  • 1 δόση κρέμα βουτύρου
  • Σχεδόν 1 πακέτο μπισκότα μαριν (στρογγυλά)
  • Λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα
  • Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
  • 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (αν χρειαστεί)
  • Τρούφα για το γαρνίρισμα ή αμύγδαλο ψημένο

Instructions

Βήμα 1: Προετοιμασία Κρέμας

Φτιάχνω την κρέμα βουτύρου και τη χωρίζω στη μέση. Προσθέτω στη μισή κρέμα 2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύω καλά. Αν τη δω σφιχτή, προσθέτω 1 με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος για να γίνει πιο απαλή.

Βήμα 2: Προετοιμασία Υγρού

Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, βάζω το γάλα και προσθέτω το κονιάκ αν θέλω. Ανακατεύω καλά τα δύο υγρά μεταξύ τους.

Βήμα 3: Στήσιμο του Κορμού

Ξεκινάω το στήσιμο βουτώντας ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα με το κονιάκ. Βάζω μια μικρή ποσότητα κρέμα εναλλάξ με τις δύο κρέμες (άσπρη και σοκολατένια) ώστε να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό σχέδιο ριγέ. Στην αρχή το στήνω σαν πύργο, ύστερα το ξαπλώνω και συνεχίζω με την ίδια τεχνική.

Βήμα 4: Τελικό Φινίρισμα

Κρατάω μία ποσότητα κρέμα για την επικάλυψη. Αν έχει περισσέψει και από τις δύο κρέμες, τις ανακατεύω μαζί για να δημιουργήσω μια μαρμαρωτή κρέμα. Καλύπτω όλη την επιφάνεια του κορμού και τελειώνω γαρνίροντας με τρούφα ή ψημένο αμύγδαλο.

Η Συνταγή είναι της κας Dina Doriza

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για Τέλειο Αποτέλεσμα

  • Βουτάω γρήγορα τα μπισκότα στο γάλα – δεν πρέπει να μουλιάσουν πολύ
  • Η κρέμα βουτύρου πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για εύκολη εφαρμογή
  • Τον κορμό ριγέ με στρογγυλά μπισκότα τον αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τον σερβίρω
  • Για πιο έντονη γεύση, μπορώ να προσθέσω λίγη βανίλια στη βουτυρόκρεμα
  • Το κονιάκ μπορεί να αντικατασταθεί με ρούμι ή να παραληφθεί εντελώς