Πάστα Ταψιού

Υλικά

για το Παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη (εγώ έβαλα 1 )
1 βανίλια
1 κομμάτι λεμόνι

Για την κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί 35 λιπαρά (κρύο από το ψυγείο) η δύο κουτιά ερμολ η μορφατ για πιό σφιχτή κρέμα
1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 βανίλια.

Για την Γκαναζ
200 γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κ.σ μέλι
1 κγ βούτυρο

Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι
Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω τη βανίλια , το λάδι.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύω με σπάτουλα, προσεχτικά για να μη χάσουμε πολύ ογκο.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 36Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή, αφήνω να κρυώσει λίγο 5 λεπτά μετά περιχύνω με ζεστό όχι καυτό σιρόπι. Αφήνω να κρυώσει μετά βάζω τη κρέμα σαντιγί.
Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά .Αφήνω να κρυώσει λίγο.

Για την κρεμα
Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει μερικές ώρες μετά απλώνω τη γκαναάζ βάζω ψυγείο νά κρυώσει μετά στολίζω με κερασάκια κρέμα και αμύγδαλα φιλέ.

Για την Γκαναζ
Βάζω σε ένα πιάτο την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, γάλα εβαπορέκαι βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων νά ζεσταθεί ανακατεύω καλά
στο τέλος ρίχνω μέλι και βούτυρο ανακατεύω πάλι καλά αφήνω να γίνει χλιαρή μετά απλώνω στο παγωμένο γλυκό

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Αννα Αννούλα

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες και δενδρολίβανο
Επόμενο άρθροΚατσικάκι στον φούρνο με πατάτες και μανιτάρια…η απόλυτη συνταγή