Δείτε Επίσης: Κορμός Σοκολάτας με τσουρέκι που περίσεψε | Σοκολατένιος Κορμός της Ελένης

Κορμός Σοκολάτας με καρύδι

Συστατικά

500 γραμμάρια μπισκότων
200ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας
1 ζάχαρη βανίλιας
150 γραμμάρια μαργαρίνης ή βούτυρο
100 γρ χοντροτριμμένο καρύδι
Γλασσο
200γρ. Μαύρη σοκολάτα
3 κουταλιές λάδι
50 ml γάλα
διακοσμήστε όπως επιθυμείτε

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα(κρατήστε 15-20 μπισκότα ολόκληρα) και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο,ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφρά, και συνεχίζουμε προσθέτοντας και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα. Τότε προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα για να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε το καρύδι μέσα στα μπισκότα και από πάνω το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να καλυφθούν πλήρως τα μπισκότα με την σοκολάτας.
Στρώνουμε μια μακρόστενη παραλληλόγραμη φόρμα με μία μεμβράνη, βουτάμε μπισκότα ολόκληρα στο γάλα και στρώνουμε την βάση της φόρμας και τα πλαινά.

Γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας όλη την φόρμα και από πάνω στρώνουμε άλλο ένα στρώμα με μπισκότα.


Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε την φόρμα.


Για το Γλασσο
Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε την κουβερτούρα το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Γλασσαρουμε τον κορμό από πάνω και γύρω γύρω.

Διακοσμούμε με ότι θέλουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν τον βγάλουμε κόβουμε και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Κορμός Σοκολάτας με τσουρέκι που περίσεψε | Σοκολατένιος Κορμός της Ελένης

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεοπαρ…..
Επόμενο άρθροΓαρίδες με ρύζι…