Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την τέλεια συνταγή για κοτοκεφτέδες που βρήκα και από τότε δεν φτιάχνω καμία άλλη. Αυτοί οι κεφτέδες βγαίνουν πάντα τόσο ζουμεροί και αφράτοι, και το καλύτερο είναι ότι παραμένουν έτσι ακόμα και την επόμενη μέρα. Πραγματικά, είναι τόσο νόστιμοι που δεν θα θέλετε να δοκιμάσετε τίποτα άλλο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κοτοκεφτέδες

Ζουμεροί κοτοκεφτέδες σε ένα πιάτο

Ανακάλυψε την τέλεια συνταγή για κοτοκεφτέδες! Ζουμεροί, αφράτοι και τόσο νόστιμοι που θα τους φτιάχνεις ξανά και ξανά. Ιδανικοί για μικρούς και μεγάλους.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 35 minutes

Ingredients

Για περίπου 18-20 τεμάχια, θα χρειαστούμε:

  • 800 γρ. Κιμά από μπούτι κοτόπουλου
  • 400 γρ. Κρεμμύδι
  • 150 γρ. Ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα) ή μπαγιάτικο ψωμί
  • 250 ml Κρέμα γάλακτος 20%
  • 100 - 150 γρ. Βούτυρο, παγωμένο
  • 9 γρ. Αλάτι (ή ανάλογα με τη γεύση σας)
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Βούτυρο + Φυτικό λάδι για το σοτάρισμα του κρεμμυδιού

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτούς τους τέλειους κοτοκεφτέδες.

1. Ξεκινάω βάζοντας τον ψίχα του ψωμιού σε ένα μπολ και το περιχύνω με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και το αφήνω στην άκρη για λίγη ώρα, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί όλη την κρέμα.

2. Έπειτα, ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σοτάρω σε ένα τηγάνι με ένα μείγμα από βούτυρο και φυτικό λάδι το κρεμμύδι πρέπει να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, χωρίς να ροδίσει πολύ, το αφήνω να κρυώσει τελείως.

3. Ζυμώνω το κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι

4. Προσθέτω στον κιμά το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά στο τέλος, τρίβω μέσα στον κιμά το παγωμένο βούτυρο σε μικρές δόσεις και το ενσωματώνω αμέσως, ώστε να μην σχηματιστούν μεγάλοι σβόλοι.

5. Σκεπάζω τον κιμά και τον βάζω στο ψυγείο για μιάμιση με δύο ώρες. αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για να γίνουν οι κοτοκεφτέδες ζουμεροί.

6. Αφού ο κιμάς έχει κρυώσει, βρέχω τα χέρια μου με κρύο νερό και πλάθω κεφτέδες σε οβάλ ή στρογγυλό σχήμα.

7. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο φυτικό λάδι, τηγανίζω τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν μια ωραία χρυσαφένια κρούστα και από τις δύο πλευρές.

8. Για να ολοκληρώσω το μαγείρεμα, βάζω τους κεφτέδες σε ένα ταψί, τους σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά. με αυτό τον τρόπο, θα ψηθούν μέχρι μέσα αλλά θα παραμείνουν πολύ ζουμεροί.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τους Κοτοκεφτέδες

  • Το κρεμμύδι: Μην παραμελήσεις το σοτάρισμα του κρεμμυδιού. Είναι το μυστικό για την απίστευτη γεύση και τη μέγιστη ζουμερότητα.
  • Το βούτυρο: Το παγωμένο βούτυρο βοηθάει τους κεφτέδες να παραμείνουν αφράτοι και να μην στεγνώσουν κατά το ψήσιμο.
  • Η ξεκούραση: Μη βιαστείς να πλάσεις τους κεφτέδες. Η αναμονή στο ψυγείο βοηθά τα υλικά να “δέσουν” και τους κεφτέδες να κρατήσουν το σχήμα τους.