Μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα φτιαγμένη με λίγα μόνο απλά υλικά, αλλά απίστευτα νόστιμη!
Απολαύστε την για ένα φρέσκο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο και είναι επίσης ιδανική για πικνίκ ή στην παραλία!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κοτοσαλάτα με ρύζι

Δροσερή Σαλάτα Κοτόπουλο-Ρύζι σε μεγάλο μπολ, έτοιμη για σερβίρισμα.

Φτιάξτε μια δροσερή και εύκολη σαλάτα κοτόπουλο-ρύζι με βινεγκρέτ εστραγκόν. Ιδανική για μεσημεριανό, δείπνο, πικνίκ ή παραλία!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Additional Time 2 hours
Total Time 3 hours 20 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή τη δροσερή Σαλάτα Κοτόπουλο-Ρύζι θα χρειαστούμε:

  • 1 Μεγάλο Στήθος Κοτόπουλου
  • 500 γρ. Ρύζι
  • 1 Μικρό Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Πιπεριά Πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 Κουτί 400 γρ. Κόκκινα Φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 Κουτί 150 γρ. Γλυκό Καλαμπόκι, στραγγισμένο

Για το Ντρέσινγκ Βινεγκρέτ Εστραγκόν:

  • 1/3 Φλιτζάνι Ξίδι Εστραγκόν
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο, Ψιλοκομμένες
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού Αποξηραμένο Εστραγκόν
  • 3 Κουταλιές της Σούπας Μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη
  • 2/3 Φλιτζάνι Ηλιέλαιο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Σαλάτα Κοτόπουλο-Ρύζι:

  1. Τοποθετώ το στήθος κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα καλυμμένη με νερό. Σκεπάζω, φέρνω σε βρασμό και σιγοβράζω για 45 λεπτά.
  2. Σβήνω τη φωτιά, κρατάω το καπάκι κλειστό και αφήνω το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στο νερό του μέχρι να μπορέσω να το μαζέψω με το χέρι. (Μαγειρεύοντας το κοτόπουλο με αυτόν τον τρόπο, το κάνω ζουμερό και τρυφερό). Όταν είναι έτοιμο, το κόβω σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
  3. Μαγειρεύω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζω και το ξεπλένω καλά με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να γίνει σπυρωτό.

Για το Ντρέσινγκ Βινεγκρέτ Εστραγκόν:

  1. Σε μία κανάτα, προσθέτω όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και ανακατεύω καλά.
  2. Ρίχνω το ηλιέλαιο σιγά-σιγά, ανακατεύοντας δυνατά συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο γαλάκτωμα.

Συναρμολόγηση της Σαλάτας:

  1. Για εύκολο μείγμα, μεταφέρω το μισό μαγειρεμένο ρύζι σε ένα μεγάλο πιάτο ή μπολ.
  2. Με αυτή τη σειρά, σκορπίζω πάνω από το ρύζι: το μισό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, τη μιση πράσινη πιπεριά, τα μισά κόκκινα φασόλια, το μισό γλυκό καλαμπόκι και το μισό κοτόπουλο.
  3. Ρίχνω από πάνω τη μισή σάλτσα βινεγκρέτ και επαναλαμβάνω ξανά τη διαδικασία με το υπόλοιπο ρύζι, τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τη σάλτσα.
  4. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρω, ώστε το ρύζι και τα λαχανικά να απορροφήσουν όλα τα αρώματα της σάλτσας.

Notes

Tips για την Τέλεια Σαλάτα Κοτόπουλο-Ρύζι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σαλάτα Κοτόπουλο-Ρύζι σας ακόμα πιο νόστιμη. Το μυστικό για ζουμερό κοτόπουλο είναι να το αφήσετε να κρυώσει μέσα στο νερό που έβρασε, διατηρώντας το τρυφερό. Στραγγίστε το και κόψτε το σε μπουκιές. Μου αρέσει να σερβίρω αυτή τη σαλάτα με σφιχτά βραστά αυγά στο πλάι και λίγο μαγιονέζα από πάνω για έξτρα γεύση!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή