Το κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας και μέλι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια τις γλυκές και αλμυρές γεύσεις, με αποτέλεσμα να είναι απλά ακαταμάχητο. Τα αρώματα από το τζίντζερ και το κάρυ το κάνουν μοναδικό, ενώ το στήθος κοτόπουλου μένει τρυφερό και ζουμερό. Εγώ το σερβίρω με ρύζι για να απολαύσω όλη τη σάλτσα του.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας και μέλι

κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας και μέλι

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας και μέλι, ένα πιάτο που είναι τόσο γρήγορο και εύκολο, όσο και γεμάτο γεύση. Το κοτόπουλο γίνεται μελωμένο και απίστευτα ζουμερό, με ένα υπέροχο ανατολίτικο άρωμα που θα σας ενθουσιάσει. Εγώ το φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι διαφορετικό και ελαφρύ.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Στήθος κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. Αλμυρή σάλτσα σόγιας
  • 2-3 κ.σ. Μέλι
  • Λίγο Φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
  • 3-4 Σκελίδες σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Κάρυ
  • Τζίντζερ σε σκόνη

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο κοτόπουλο.

1. Πλένω καλά το στήθος κοτόπουλου και το κόβω σε μερίδες ή σε μικρότερα κομμάτια.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για τη μαρινάδα: τη σάλτσα σόγιας, τα μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι, κάρυ, τζίντζερ) και το σκόρδο, που το έχω ψιλοκόψει ή το έχω περάσει από πρέσα.

3. Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ με τη μαρινάδα και τα ανακατεύω καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τα αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.

4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω πολύ λίγο φυτικό λάδι και προσθέτω το μέλι. Το αφήνω να λιώσει και το ανακατεύω με το λάδι ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι.

5. Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι και τα τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσουν μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα και από τις δύο πλευρές.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κοτόπουλο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Μαρινάδα: Όσο περισσότερο μείνει το κοτόπουλο στη μαρινάδα, τόσο πιο πλούσια θα είναι η γεύση του. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το ακόμα και για δύο ώρες.
  • Ψήσιμο: Μην βάζετε πολύ λάδι στο τηγάνι, γιατί το μέλι θα καραμελώσει και θα κολλήσει. Το κοτόπουλο θα ψηθεί κυρίως από το μέλι και τη σάλτσα σόγιας.
  • Χρώμα: Το μέλι είναι αυτό που θα δώσει στο κοτόπουλο αυτό το όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα. Φροντίστε η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην καεί.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως το πιάτο για να απολαύσετε τη σάλτσα ζεστή και μελωμένη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή