Μπούτια κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκάλι

Συστατικά

4-5 μπούτια κοτόπουλο
1-2 πορτοκάλια
1 λιγοστή κουταλιά της σούπας μέλι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκο ​​θυμάρι
φρέσκια ρίγανη
άσπρο πιπέρι
αλάτι
(εγώ έβαλα 1 μικρό καρότο και 1 κομμάτι πρασο)

Παρασκευή

Πλένουμε τα μπούτια του κοτόπουλου, τα τοποθετούμε σε ταψί, στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε με το μέλι, το περιχύνουμε με το κρέας.
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα αρωματικά βότανα και τα στρώνουμε τα μισά στο κοτόπουλο μαζί με το μισό τζίντζερ, την πάπρικα και λίγο πιπέρι και αλάτι και μετά γυρίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μισό των υλικών.

Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε το εσωτερικό πράσινο μέρος, τρίβουμε απαλά τα μπούτια και μετά το τοποθετούμε στη σάλτσα, κόβουμε ένα καρότο και το πράσο και το προσθέτουμε στο ταψάκι.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες και μετά ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτά (ψυχρός φούρνος με ανεμιστήρα).

Ελέγξτε το μαγείρεμα σύμφωνα με το φούρνο σας για να μην στεγνώσουν πολύ τα μπουτια.
Συλλέξτε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι και χρησιμοποιήστε την για να γαρνίρετε το κρέας.

Μπούτια κοτόπουλου με σάλτσα πορτοκάλι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Hot Dog
Επόμενο άρθροΤραγανά χοιρινά σνίτσελ…δείτε το μυστικό τους