H συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά

1 κιλό μπούτι κοτόπουλο φιλέτο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (σε φετες)
3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
4 πιπεριές (κομμένες σε κομματακια)
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μίγμα μπαχαρικών (π.χ. κάρυ, πάπρικα, κόλιανδρο)
Κουρκουμάς
Ρίγανη
Μουστάρδα
Χυμός λεμονιού
Μέλι
Στη συνέχεια, ας περιγράψουμε την εκτέλεση βήμα-βήμα:

Προετοιμασία:

Φιλετάρειτε μπούτι κοτόπουλο ξέπλυνε καλά τα κοτόπουλα και σουρώνε τα.
Ψιλοκόψε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ψιλοκόψε το σκόρδο.

Σοτάρισμα:

Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
Σοτάρε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε τις πιπεριές και σοτάρε για λίγα λεπτά ακόμη.

Προσθήκη κοτόπουλου:

Ρίξε τα κοτόπουλα στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά για να καλυφθούν από τα λαχανικά και το λάδι.

Δείτε Επίσης: Τηγανιά Κοτόπουλο με σάλτσα Λεμονιού 🍋🌿🍗

Σβήσιμο με κρασί:
Πρόσθεσε το λευκό κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Μπαχαρικά και αρωματικά:
Πρόσθεσε τα μπαχαρικά σου (μίγμα μπαχαρικών, κουρκουμά, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι).
Πρόσθεσε μουστάρδα, χυμό λεμονιού και μέλι. Ανακάτεψε καλά.

Σιγοβράσιμο:
Σκέπασε το τηγάνι και σιγοβράσε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Συμβουλές:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος κοτόπουλου σου αρέσει (π.χ. μπούτια, στήθος, κομματάκια).
Ρύθμισε την ποσότητα των μπαχαρικών σύμφωνα με το γούστο σου.
Σερβίρε το φαγητό αν θέλετε ζεστό με ρύζι, πατάτες.

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με Στραπατσάδα και Πιλάφι
Επόμενο άρθροΧοιρινό Φρικασέ Αυγολέμονο με πράσσο και μάραθο!!!!