Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτό το κοτόπουλο είναι πραγματικά ένα δώρο όταν θέλεις κάτι ζεστό και χορταστικό. Είναι τόσο μαλακό, ζουμερό, και αυτή η κρεμώδης σάλττσα σκόρδου με τα μυρωδικά…Το καλύτερο είναι ότι γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, οπότε ακόμα κι αν βιάζεσαι, μπορείς να έχεις ένα φαγητό που μοιάζει σαν να βγήκε από εστιατόριο!
Κοτόπουλο Μπούτι σε Κρεμώδη Σάλτσα Σκόρδου
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζουμερά μπούτια κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με μαϊντανό. Γεύση εστιατορίου σε μόλις μισή ώρα!
Prep Time
10 minutes
Cook Time
40 minutes
Total Time
50 minutes
Ingredients
- 5-6 κομμάτια μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα και πέτσα, αν θέλετε πιο ελαφρύ)
- 100 ml κρέμα γάλακτος (εγώ προτιμώ αυτή με 20% λιπαρά και πάνω, για πιο πηχτή σάλτσα)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι, και λίγο κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα τι σας αρέσει) – κατά βούληση
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
Πρώτα, ετοιμάζω τα αρωματικά μου:
- Ψιλοκόβω το σκόρδο αφού το λιώσω ελαφρά (με τη λάμα του μαχαιριού το πατάω λίγο, να σπάσει) και ψιλοκόβω τον μαϊντανό.
- Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά, ρίχνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, βάζω μέσα τα μπούτια κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνω καλά (και με το κόκκινο πιπέρι, αν βάλω).
- Τα τηγανίζω από όλες τις πλευρές για 5-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζω τα ροδισμένα μπούτια και τα μεταφέρω σε ένα ξεχωριστό μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι (δεν χρειάζεται να το καθαρίσω!), προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Τα σοτάρω για περίπου 1 λεπτό, ίσα-ίσα να βγάλουν τα αρώματά τους – προσέχω να μην καεί το σκόρδο, γιατί θα πικρίσει!
- Ρίχνω την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι, ανακατεύω καλά και την αφήνω να πάρει μια βράση για περίπου 1 λεπτό.
- Επιστρέφω τα μπούτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σκεπάζω το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, γυρίζω το κοτόπουλο περιοδικά μέσα στη σάλτσα, για να ποτίζεται καλά και να γίνει πιο ζουμερό.
Σερβίρισμα:Εγώ το σερβίρω με πουρέ πατάτας ή ρύζι, γιατί η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη που θέλεις να τη φας όλη με κάτι! Είναι τέλειο σε κάθε εκδοχή. Καλό γεύμα!
Notes
💡ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ