Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

1 κοτόπουλο (2 κιλά)
1/4 μήλο
Σκελίδες σκόρδου
Αλάτι
Μίγμα μπαχαρικών
1 πακέτο mix. Λαχανικών
3 πατάτες
Πορτοκάλια
Λεμόνι

Μαρινάδα👇
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Χυμό 2 λεμονιών
Μίγμα μπαχαρικών
Αλάτι
2 κσ μουστάρδα
1 κσ μέλι

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά το κοτόπουλο και αφαιρέστε τα φτερά και τα υπολείμματα.
Αλατίστε το κοτόπουλο και το εσωτερικό του.

Στο πάτο της γάστρας (ή ενός βαθιού ταψιού), στρώστε φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Προσθέστε το μήλο κομμένο και τις σκελίδες σκόρδου μέσα στο κοτόπουλο.

Γύρω από το κοτόπουλο, προσθέστε τα λαχανικά και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.

Προετοιμασία της μαρινάδας:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι.

Ρίξτε την μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά και λιγες σκελιδες σκορδο.

Καλύψτε τη γάστρα με το καπακι ή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.
Μετά από 1 και μιση ώρα βγάλτε αφαιρέστε το καπακι συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα για να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

Σερβίρισμα:

Αφήστε το κοτόπουλο να «σταθεί» για λίγα λεπτά πριν το κόψετε.
Σερβίρετε με τα λαχανικά και το ζουμάκι που έχει δημιουργηθεί κατά το ψήσιμο.

Απολαύστε αυτό το υγιεινό και νόστιμο γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους σας!