Τα Κουλουράκια Κανέλας είναι ένα από τα πιο αρωματικά και γευστικά κεράσματα που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας. Η αφράτη ζύμη τους, που μοσχοβολάει κανέλα, τους δίνει μια μοναδική γεύση. Εγώ τα φτιάχνω όταν θέλω να φτιάξω κάτι γλυκό και αρωματικό για όλη την οικογένεια, που να είναι όμως πανεύκολο.

Υλικά

500 γρ αλεύρι
60 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
60 γρ βούτυρο
1 20 γρ μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας

Για κάλυψη
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα όσο απαιτείται

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα συστατικά και ανακατέψτε καλά και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος.


2) Βάλτε τη ζύμη σε ξύλινη σανίδα και κόψτε τα 60 γρ το καθένα,

τυλίγονται σε ένα κάλυμμα με πανί και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί η πλευρά.
3) Τεντώστε τη ζύμη μήκους περίπου 25 εκ, διπλώστε και πιάστε το πάνω μέρος και τα δύο άκρα και στρίψτε μαζί,

καλύψτε με ένα πανί και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί η πλευρά.
4) Σε ένα δοχείο ζεσταίνετε το λάδι και τα βάζετε μέσα έως ότου το χρυσίσουν και στις δύο πλευρές, όταν βγάζετε το κουλουράκι από το λάδι τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο με ζάχαρη και κανέλα και επικαλύψτε τριγύρω.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κουλουράκια Κανέλας σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Μαγιά: Αντί για νωπή μαγιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 φακελάκια ξερή μαγιά. Σε αυτή την περίπτωση, ανακατεύετε πρώτα τη μαγιά με το ζεστό γάλα και τη ζάχαρη και την αφήνετε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  • Θερμοκρασία: Βεβαιωθείτε ότι το λάδι για το τηγάνισμα δεν είναι ούτε πολύ καυτό (για να μην αρπάξουν) ούτε πολύ κρύο (για να μην λαδωθούν). Μια μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία είναι ιδανική.
  • Μέθοδος ψησίματος: Αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε, μπορείτε να τα ψήσετε. Σε αυτή την περίπτωση, τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα επικαλύπτετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Βανίλια: Αντί για σκόνη βανίλιας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κ.γ. υγρή βανίλια.

Απολαύστε