Σήμερα θα φτιάξουμε τα αγαπημένα παραδοσιακά κουλουράκια λαδιού, χρησιμοποιώντας τον παλιό, κλασικό τρόπο μέτρησης: το κρασοπότηρο! Αυτά τα κουλουράκια είναι βουτυρένια, γεμάτα με καρύδια και σταφίδες, και χάρη στο ψήσιμο σε δύο στάδια γίνονται απίστευτα τραγανά και νόστιμα. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά βουτήματα που θα μας θυμίσουν τα παιδικά μας χρόνια.


Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πώς σας φάνηκε η συνταγή μας;


Κουλουράκια λαδιού

Φτιάξτε αφράτα και τραγανά παραδοσιακά κουλουράκια λαδιού, ακολουθώντας την αυθεντική συνταγή με μέτρημα στο 'κρασοπότηρο'! Τα πιο νόστιμα βουτήματα με σταφίδες και καρύδια που γίνονται τραγανά χάρη στο ψήσιμο σε δύο στάδια. Ιδανικά για τον καφέ!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 15 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

Για τη ζύμη, θα χρειαστείς τα εξής υλικά με τις παραδοσιακές μετρήσεις:

  • 1 κρασοπότηρο γεμάτο ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο γεμάτο γάλα
  • 1 ½ κρασοπότηρο γεμάτο ζάχαρη
  • Αυγό (για τη ζύμη και το άλειμμα)
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Μία χούφτα καρύδια
  • Μία χούφτα σταφίδες
  • Κανέλα συν γαρύφαλλο
  • 600 γραμμάρια περίπου αλεύρι νούμερο 2 μαλακό
  • Σουσάμι (για την επικάλυψη)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα με προσοχή για να πετύχετε τα πιο τραγανά παραδοσιακά κουλουράκια λαδιού.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά τα τέσσερα πρώτα υλικά: το ελαιόλαδο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό. χρησιμοποιώ σύρμα ή μίξερ για να λιώσει καλά η ζάχαρη.

2. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

3. Προσθέτω στα στερεά υλικά τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ανακατεύω.

4. Ρίχνω τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ζυμώνω. η ζύμη είναι μαλακή και εύπλαστη.

5. Την αφήνω να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, για να "δουλέψει" το αλεύρι και το μπέικιν.

6. Πλάθω τη ζύμη σε σχήμα κουλουριού ή σε βουτήματα και αλείφω την επιφάνεια με λίγο αυγό. πασπαλίζω με σουσάμι.

7. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.

8. Ψήνω τα κουλουράκια στην αρχή στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά.

9. Μετά, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς κελσίου και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. αυτό το κόλπο τα κάνει τραγανάκι και τα ψήνει μέχρι μέσα.

10. Μόλις ψηθούν, τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσω.

Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Μαρακι

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για Τραγανά Κουλουράκια

  • Το μυστικό του ψησίματος: Το ψήσιμο σε δύο στάδια είναι αυτό που δίνει στα κουλουράκια με ελαιόλαδο την ασυναγώνιστη τραγανότητα που έχουν τα παραδοσιακά βουτήματα.
  • Αλεύρι: Η χρήση αλεύρου Νο. 2 (μαλακού) βοηθάει να παραμείνουν αφράτα και να μην σφίξει η ζύμη στο πλάσιμο.
  • Πλάσιμο: Μην παραζυμώσετε το μείγμα μόλις βάλετε το αλεύρι. Δουλέψτε το όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.