Τα κουλουράκια μαρμελάδας με ζύμη κουραμπιέ είναι από τα αγαπημένα μου. Η ζύμη τους είναι απίστευτα μαλακή και αρωματική, ενώ η γλυκιά γεύση της μαρμελάδας στο κέντρο τα απογειώνει. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να κεράσετε φίλους ή απλά να απολαύσετε ένα γλυκό με τον καφέ σας.
Υλικά
Για να φτιάξουμε τα κουλουράκια, θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 230 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 190 γρ. Βούτυρο με 82% λιπαρά
- 75 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 τεμ. Ασπράδι αυγού
- 1 πρέζα Αλάτι
- 5 γρ. Ζάχαρη βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
Για τη γέμιση:
- 60 γρ. Μαρμελάδα της επιλογής σας
Σημαντικό! Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κουλουράκια.
1. Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και τη ζάχαρη βανίλιας, μέχρι να πάρω μια αφράτη και αέρινη μάζα. αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά.
2. Σε δύο δόσεις προσθέτω το ασπράδι του αυγού και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. μετά, ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύω στην ελάχιστη ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή.
3. Παίρνω ένα μέρος της ζύμης και το βάζω σε ένα κορνέ με μύτη. το υπόλοιπο το βάζω στο ψυγείο για να μη ζεσταθεί.
4. Καλύπτω το ταψί μου με λαδόκολλα και αρχίζω να απλώνω τα μπισκότα, με απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους. Είναι καλό να το κάνω γρήγορα για να μην ζεσταθεί η ζύμη και χαλάσει το σχήμα.
5. Κάνω μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο του κάθε μπισκότου με το δάχτυλο ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού και γεμίζω με τη μαρμελάδα.
6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Καλή όρεξη!












