Κουλουράκια νηστίσιμα μελιού με σοκολάτα

Τα Κουλουράκια νηστίσιμα μελιού με σοκολάτα τα είδα και είπα να τα δοκιμάσω …έγιναν υπέροχα…… τα πήγα και ένα βήμα παραπέρα βέβαια περνώντας τα από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς !!!! Για το πρωινό και απογευματινό καφεδάκι μας ή για όλες τις ώρες !!!!!

Εκτέλεση

1 ποτήρι του νερού καλαμποκελαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1κγ σόδα
1κγ μπέικιν παουντερ
1κγ κανελλα και λίγο γαρίφαλο
Μια τσιμπια αλατακι
1κσ μέλι
Αλεύρι ΓΟΧ( στο περίπου 700gr)

Εκτέλεση

Ανακάτεψα με τον αυγοδαρτη πρώτα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη αφού ελιωσα τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού
Έριξα σιγά σιγά το ήδη κοσκινισμένο αλεύρι μου με το μπέικιν και ζυμωσα ελαφρά όχι πολύ …πήρα μια μαλακή ζύμη..
Έπλασα τα κουλουράκια μου στρογγυλά (25gr το καθένα ) κέντησα με το πηρούνι μου και εψησα στους 180 στις αντιστάσεις για 25-30′.(ανάλογα τον φούρνο)
Έβγαλα και άφησα να παγώσουν

Ελιωσα 2 σοκολάτες κουβερτουρα σε Μπεν Μαρί λίγο καλαμποκελαιο να γυαλίζουν και τα πέρασα στη λιωμένη σοκολάτα .
Στο μουλτι είχα λιώσει αμύγδαλα και σταφίδα (μαύρη και σουλτανίνα )
Βγάζοντας τα από τη σοκολάτα τα πέρασα στο αμύγδαλο ….τοποθέτησα σε αλουμινόχαρτο και στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα .
Φύλαξα σε γυάλινο αεροστεγές μπολ…διατηρούνται για πολλές ημέρες ……αν μείνουν βέβαια γιατί δεν προλαβαίνουν !!!!!
Γλυκο απόγευμα σε όλους σας !!!!

Η Συνταγή είναι της Χριστίνα Γιαννοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Η πιο αφράτη και τραγανή παραδοσιακή συνταγή πασχαλινών κουλουριών που έχετε φτιάξει! Αυτά τα γλυκά πασχαλινά κουλουράκια ψήνονται πολύ γρήγορα, είναι τόσο διασκεδαστικά και είναι εξαιρετικά εθιστικά! Ανακαλύψτε πώς να τα ψήσετε στην τελειότητα με αυτή την παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
13 γρ αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (2,5 κουταλιές της σούπας, επίπεδη).
Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε αμμωνία ψησίματος ή δεν σας αρέσει η γεύση, μπορείτε να το αντικαταστήσετε
με 2,5 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ διπλής δράσης.
1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό (130 ml)
4 μέτρια αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (απλό)
2 κρόκοι αυγών και 1 κ.σ. νερό για το γλασάρισμα των κουλουρακιών

Πως να τα φτιάξετε

Για να ετοιμάσετε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια, ξεκινήστε ανακατεύοντας το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο (ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να γίνει κρεμώδες και αφράτο. (Μόλις αρχίσετε να ετοιμάζετε αυτή τη συνταγή για κουλουράκια, φροντίστε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να ειναι χλιαρό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέστε την αμμωνία και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνω στην άκρη.
Στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ενώ ανακατεύουμε, αφήνοντας χρόνο να απορροφηθεί το καθένα, πριν προσθέσουμε ένα άλλο. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα γάλακτος και αμμωνίας και
ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει πολύ.

Καλύπτουμε τη ζύμη για τα κουλουράκια με λίγη πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη για τα κουλουράκια σε καθαρή επιφάνεια εργασίας, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και σχηματίζουμε μακριά κορδόνια. Πλάθετε με τα χέρια σας τα κουλουράκια δίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλετε.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν πολύ όταν ψηθούν. Για αυτή τη συνταγή για κουλουράκια θα χρειαστείτε περ. 4-5 μεγάλα ταψιά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών που θα φτιάξετε.

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και 1 κουταλιά της σούπας νερό και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Αλείφουμε με πινέλο τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τελείως και να ροδίσουν εξωτερικά
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχεία για έως και τρεις εβδομάδες.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα σε βάση μπισκότου
Επόμενο άρθροΣούπερ σπέσιαλ πίτσα🍕🍕