Υλικά:

250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
2 βανιλίνες
1 σφηνάκι κονιάκ
100 γραμμάρια ψημένα αμύγδαλα (χοντροκομμένα)
Περίπου 400-450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο ή λιγότερο)
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Βγαίνουν 25 κομμάτια

Εκτέλεση

Χτυπάω το βούτυρο να ασπρίσει ρίχνω την άχνη τον κρόκο το κονιάκ και τα βανιλάκια
Σταματάω το μίξερ και ρίχνω αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε με το χέρι
Στο τέλος ρίχνω και τα αμύγδαλα

Απλώνω τη ζύμη στο τραπέζι και κόβουμε ποτήρι του κρασιού μισοφέγγαρα τα βάζω σε ταψί
με λαδόκολλα και ψήνω σε 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
Αφού κρυώσουν τα περνάω σε άχνη αρωματισμένη με βανιλάκια

Η Συνταγή είναι της κας Ευγενια Ζακκα

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΤραγανά κεφτεδάκια για μπύρα