Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Η Κρέμα Κακάο με Εβαπορέ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Είναι βελούδινη, σοκολατένια και απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρόνο. Εγώ τη φτιάχνω κάθε φορά που θέλω κάτι γλυκό χωρίς κόπο και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!

Κρέμα Κακάο με Εβαπορέ

Μήπως σας έχει πιάσει κι εσάς μια μόνιμη λιγούρα για γλυκό, αλλά θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό; Η Κρέμα Κακάο με Εβαπορέ είναι η ιδανική λύση! Εγώ την φτιάχνω πολύ συχνά, πότε με κακάο, πότε με βανίλια ή πορτοκάλι, και πάντα γίνεται τέλεια. Είναι μία απλή συνταγή που θα λατρέψετε, ειδικά αν έχετε παιδιά!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 2 hours 30 minutes
Total Time 2 hours 55 minutes

Instructions

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και γάλα εβαπορέ. Όσο το υγρό είναι ακόμα κρύο, προσθέτουμε κορν φλάουρ και κακάο, ανακατεύοντας καλά (μπορούμε να προσαρμόσουμε την ποσότητα του κακάο ανάλογα με το πόσο σκούρο χρώμα επιθυμούμε). Προσθέτουμε ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκό μας αρέσει, μια βανίλια και ελάχιστο αλάτι.
  2. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο βούτυρο για πιο πλούσια υφή. Όταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσέχοντας να μην πήξει πάρα πολύ, καθώς θα σφίξει κι άλλο στο ψυγείο.
  3. Αδειάζουμε την κρέμα σε μπωλάκια ή σε ένα ταψί. Μπορούμε να τη στολίσουμε με φράουλες ή ακόμα και με ποπ κορν για μια διαφορετική πινελιά.

Η Συνταγή είναι της κας Κατερινα Βελιζιωτου

Notes

Tips για την Τέλεια Κρέμα Κακάο με Εβαπορέ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κρέμα Κακάο με Εβαπορέ σας τέλεια. Το συνεχές ανακάτεμα είναι το κλειδί για να μην σβολιάσει η κρέμα και να γίνει βελούδινη. Αν θέλετε να πειραματιστείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με 1-2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας για κρέμα βανίλια ή να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα πορτοκαλιού. Για πιο έντονη σοκολατένια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 20-30 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη στο τέλος, αφού αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, και να ανακατέψετε μέχρι να λιώσει.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή