Έτοιμη για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε μία γλυκιά στιγμή; Αυτή η Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας είναι μία πραγματική απόλαυση, με βελούδινη υφή και δροσερή γεύση που θα σας ξετρελάνει! Είναι εύκολη στην παρασκευή της και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας

Τρία ποτήρια με Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας, διακοσμημένα με κακάο

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε μία υπέροχη Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας. Μία εύκολη, δροσερή και εντυπωσιακή συνταγή για κάθε περίσταση!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 2 hours 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την απολαυστική Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας θα χρειαστούμε:

  • 400 ml Γάλα (με 3,2% λιπαρά)
  • 50 ml Χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. Σοκολατένια μπισκότα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 ml Χυμός λεμονιού
  • 25 γρ. Κορν φλάουρ (καλαμποκάλευρο)
  • 30 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. Ζάχαρη βανίλιας (ή βανιλίνη)
  • 2 τεμ. Κρόκοι αυγών
  • 70 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
  • Για το γαρνίρισμα: Κακάο ή τριμμένη σοκολάτα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη μοσχομυριστή Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας:

  1. Ετοιμάζω τη βάση με τα μπισκότα:
    Θρυμματίζω τα σοκολατένια μπισκότα σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
    Προσθέτω στον ψιλοκομμένο μπισκότο τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω καλά.
    Βάζω από δύο κουταλιές από αυτό το μείγμα σε όμορφα ποτήρια ή κρεμαριέρες και το απλώνω ομοιόμορφα στο κάτω μέρος.
  2. Προετοιμάζω την κρέμα - Βήμα 1 (Γάλα):
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από το λεμόνι.
    Το αφήνω να πάρει μία βράση, το βράζω για 1 λεπτό και μετά το στραγγίζω μέσα από ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσω το ξύσμα λεμονιού.
  3. Προετοιμάζω την κρέμα - Βήμα 2 (Πήξιμο):
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάω με ένα σύρμα τους κρόκους των αυγών, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
    Επαναφέρω το στραγγισμένο γάλα στην φωτιά, το αφήνω να ξαναπάρει βράση και μετά χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο.
    Προσθέτω σταδιακά το μείγμα με τους κρόκους στο καυτό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει.
    Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να γίνεται ελαστική.
  4. Ψύχω την κρέμα:
    Μεταφέρω την έτοιμη κρέμα σε ένα κρύο σκεύος και την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη "σε επαφή", δηλαδή η μεμβράνη να ακουμπάει απευθείας στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
    Αφήνω την κρέμα να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
  5. Τελειοποιώ την κρέμα:
    Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τον χυμό λεμονιού με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάω μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα.
    Προσθέτω αυτό το λεμονάτο μείγμα στην εντελώς κρύα κρέμα και ανακατεύω πολύ καλά.
  6. Συναρμολογώ και σερβίρω το επιδόρπιο:
    Βάζω την έτοιμη Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας πάνω από τη σοκολατένια βάση στα ποτήρια ή τις κρεμαριέρες. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα κουτάλι ή ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για καλύτερο αποτέλεσμα.
  7. Διακοσμώ το επιδόρπιο με κακάο σε σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα.
    Το επιδόρπιο σερβίρεται ιδανικά παγωμένο, είναι ακόμα πιο νόστιμο!

Notes

Tips για την Τέλεια Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κρέμα Λεμονιού με Μπισκότα Σοκολάτας σας τέλεια. Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα όσο πήζει, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να μην δημιουργήσει σβόλους. Η "επαφή" με τη μεμβράνη είναι βασική για να μην σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια της κρέμας όσο κρυώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σοκολατένιου μπισκότου σας αρέσει για τη βάση. Αν θέλετε ένα πιο έντονο άρωμα λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού στην κρέμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή