Κρέμα Φούρνου με Μαστίχα Χίου

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

1000γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
30 γρ Κορν Φλάουερ
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ Λικέρ Μαστίχας Χίου ή 1/2κουτ γλυκού
Τριμμένη Μαστίχα ή Μαστιχέλαιο
3 κρόκους Αυγών

Εκτέλεση

Ρίχνουμε μία ποσότητα γάλακτος περίπου 100 γραμμάρια στο μπολ με το κορν φλάουερ και το ανακατεύουμε να διαλυθεί το υπόλοιπο γάλα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός στο γάλα ρίχνουμε και τη μαστίχα Χίου λικέρ είτε μαστιχέλαιο ή αν έχετε τριμμένη μαστίχα Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και με το σύρμα που χτυπάμε λιγάκι και τους αφήνουμε στην άκρη για μετά.
Ανακατεύουμε συνεχώς το γάλα να μην κολλήσει μόλις ξεκινάει ο βρασμός αδειάζουμε το μείγμα από το γάλα και κορν φλάουρ στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει δεν θα γίνει πολύ σφιχτή διότι θα ψηθεί και στο φούρνο


Μόλις αρχίζει και κοχλάζει η κρέμα μας την αποσύρουμε για την αδειάζουμε σιγά-σιγά στους κρόκους αυγών ανακατεύοντας να ενωθούν.
Βάζουμε τα πυρίμαχα μπολάκια μας στο ταψί της κουζίνας και τα γεμίζουμε τα 2/3 με την κρέμα μαστίχας.
Αφού τα γεμίσουμε ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση περίπου από τα πυρίμαχα μπολάκια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Εάν θέλετε να πάρουν το καραμελένιο χρώμα πέντε λεπτά πριν βγουν Ανοίξτε το γκριλ έτοιμα ψημένα με πανέμορφο χρώμα και άρωμα μαστίχας Χίου που πραγματικά.

Είναι φανταστικό

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Σφολιάτα…θα την φάνε από το ταψί
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και τυρί