Αυτή η συνταγή για κρέπες με μερέντα ή σοκολάτα ή οτι σας αρέσει είναι ιδανική για ένα γρήγορο και απολαυστικό πρωινό, brunch ή επιδόρπιο.

Υλικά:

1 κουτί γάλα Νουνού (250ml)
1 κουτί νερό (250ml)
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκελαιο
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Για τη γέμιση:
Μερέντα-σοκολάτα-μαρμελάδα ή οτι σας αρεσει

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό με το αλάτι.
Προσθέστε το γάλα Νουνού, το νερό και το καλαμποκελαιο και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι, χτυπώντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένας χυλός ομοιόμορφος και όχι πολύ πηχτός.
Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Λαδώστε ελαφρά το τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο.
Ρίξτε μια κουτάλα της σούπας από το μείγμα της κρέπας στο τηγάνι και απλώστε το ομοιόμορφα, γυρίζοντας το τηγάνι για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια.
Ψήστε την κρέπα για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Επαναλάβετε τα βήματα 6-8 για όλες τις κρέπες.
Αφήστε τις κρέπες να κρυώσουν ελαφρώς.
Απλώστε μερέντα σε κάθε κρέπα και διπλώστε την στα τέσσερα ή στη μέση.
Σερβίρετε τις κρέπες ζεστές ή κρύες, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή κακάο, αν θέλετε.

Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο μείγμα της κρέπας για extra γεύση.
Αντί για μερέντα, μπορείτε να γεμίσετε τις κρέπες με άλλα υλικά, όπως σοκολάτα, φρούτα, μαρμελάδα ή τυρί κρέμα.
Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες με σαντιγύ, παγωτό ή σιρόπι σοκολάτας.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι από το Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ-express: Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό σε χρόνο ρεκόρ!
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα ντομάτας…Καλοκαιρινό όνειρο