Η Κρεατόσουπα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και θρεπτικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, αυτή η παραδοσιακή συνταγή συνδυάζει την απαλότητα του μοσχαρίσιου κρέατος με τη γεύση των φρέσκων λαχανικών. Συγκεκριμένα, δημιουργεί μια υπέροχη σούπα που θερμαίνει την ψυχή και ικανοποιεί όλη την οικογένεια.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κρεατόσουπα με Μοσχαράκι

Κρεατόσουπα με Μοσχαράκι

Μάθε πώς να φτιάχνεις την πιο νόστιμη κρεατόσουπα με μοσχαράκι! Ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή μου, θα έχεις ένα πιάτο ζεστό, θρεπτικό και γεμάτο γεύση που θα ζεστάνει όλη την οικογένεια

Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours 15 minutes
Total Time 2 hours 35 minutes

Ingredients

  • 1 κιλό μοσχαράκι (ποντίκι), κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 3-4 πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Νερό

Instructions

Κόβω το κιλό μοσχαράκι σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Στη συνέχεια, σοτάρω τα κομμάτια κρέας σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό γιατί σφραγίζει τους χυμούς του κρέατος.

Σκεπάζω το κρέας με νερό και προσθέτω λίγους κόκκους πιπέρι. Έπειτα, σιγοβράζω το μίγμα για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, αφαιρώ τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζω τα 2 κρεμμύδια και τα 3 καρότα που έχω κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Τα αφήνω να ροδίσουν καλά για να αναδείξουν τη γεύση τους.

Μόλις τα λαχανικά ροδίσουν, προσθέτω τις 3-4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύω προσεκτικά. Αμέσως μετά, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μια φλιτζάνα από τον ζωμό που έχει δημιουργηθεί από το κρέας.

Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση, βάζω το μαλακωμένο κρέας και τα 2-3 δαφνόφυλλα. Στη συνέχεια, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 5 λεπτά επιπλέον.

Τέλος, συμπληρώνω με ζωμό μέχρι να σκεπαστεί όλο το φαγητό. Αφήνω την κρεατόσουπα να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά για άλλη μισή ώρα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν αρμονικά.

Η Συνταγή είναι της κας Ελίνας Σκλαβου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμες Συμβουλές για την Τέλεια Κρεατόσουπα

Επιλογή κρέατος: Προτιμήστε κρέας από το ποντίκι του μοσχαριού καθώς είναι ιδανικό για μακρύ βράσιμο. Επίσης, φροντίστε το κρέας να είναι φρέσκο για καλύτερη γεύση.

Σοτάρισμα: Μην παραλείψετε το σοτάρισμα του κρέατος γιατί δίνει βάθος στη γεύση. Παράλληλα, σφραγίζει τους χυμούς και κρατάει το κρέας ζουμερό.

Ζωμός: Φυλάξτε πάντα λίγο ζωμό στην άκρη για να προσθέτετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ομοίως, μπορείτε να προσθέσετε ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Σερβίρισμα: Η κρεατόσουπα με μοσχαράκι σερβίρεται καυτή και συνοδεύεται υπέροχα με φρέσκο ψωμί ή φέτα τυρί.